Jučer-danas-sutra
POSTUPCI IDENTIFIKACIJE POTENCIJALNE DAROVITOSTI UČENIKA
Suradnja NCVVO-a i Splitsko-dalmatinske županije u radu s potencijalno darovitom djecom
objavljeno: 3. srpnja 2018.

… koji se svojim znanjima i sposobnostima ističu unutar pojedinih područja.

Centar izvrsnosti iz matematike osnovan je u školskoj godini 2016./2017. u III. gimnaziji Split. Godinu dana kasnije osnovani su Centar izvrsnosti iz informatike i Centar izvrsnosti iz novih tehnologija, a u školskoj godini 2018./2019. planira se osnivanje Centra izvrsnosti iz prirodoslovlja.

Rad centara izvrsnosti temelji se na poticanju razvoja maksimalnih potencijala pojedinca u svrhu razvoja inovativnosti unutar društvene zajednice. Do ove godine u rad centara bilo je uključeno 330 djece, a u narednim godinama planira se uključiti preko 1 000 djece.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja razvit će metodologiju identifikacije te sustav praćenja i razvoja potencijala darovite djece. Na svojoj mrežnoj stranici objavio je Javni poziv za odabir članova stručne radne skupine koji će izraditi nacrt, čestice instrumenta, popratne materijale i priručnik za korištenje instrumenta za prepoznavanje darovitosti u području matematike.

Članovi stručne radne skupine trebaju izraditi nacrt, čestice instrumenta, popratne materijale i priručnik za korištenje instrumenta za prepoznavanje darovitosti u području matematike za učenike četvrtih razreda osnovne škole. [ IZ DRUGIH IZVORA | ncvvo.hr ]

Javni poziv za odabir članova stručne radne skupine koji će izraditi nacrt, čestice instrumenta, popratne materijale i priručnik za korištenje instrumenta za prepoznavanje darovitosti u području matematike