Zanimljivosti
MOJA SUPRUGA UČITELJICA
Pet razloga zbog kojih sam sretan čovjek
objavljeno: 4. srpnja 2018.

Život s učiteljem može biti vrlo sretan. Dovoljno je pogledati Emmanuela i Brigitte MACRON (predsjednika Francuske i njegovu suprugu). Upravo mu je ona pomagala u predsjedničkoj kampanji, sastavljajući mu govore i smišljajući odgovore na pitanja. Pedantnost, naobrazba i željezna disciplina koje posjeduje svaka učiteljica velika je pomoć svakom suprugu. I ne samo političaru.

PET PREDNOSTI SUPRUGE UČITELJICE

Učiteljičini bližnji često se žale da je stalno umorna, posao nosi kući i živi po školskom rasporedu. Ali spomenut ćemo i pozitivne stvari.

Sposobnost slušanja. Supruga učiteljica idealan je slušatelj. Ne samo da sluša, već čuje i postavlja precizna pitanja. Pedagog zna donositi zaključke, razmotriti situaciju s različitih strana. Učiteljska je navika i odgoj da ne prekidaju sugovornika. A muškarcima često nedostaje tako pažljiv slušatelj.

Tišina u kući. Muževi se često žale da ne uspiju prijeći ni kućni prag, a već se na njih obruši rijeka pitanja i informacija. Ali sa suprugom učiteljicom to nije tako. Ona tijekom dana toliko govori da se kod kuće ne razbacuje riječima. Ako nađe slobodnu minutu, želi je provesti uz omiljeni hobi ili knjigu, a to znači da će i suprug pronaći vremena za odmor u garaži ili gledanje nogometa.

Dvomjesečni dopust. Jedna su od prednosti rada u školi dugi ljetni praznici. Tijekom ljetnog odmora supruga učiteljica uspijeva se odmoriti od školskih napora i razmaziti svoje bližnje slavnim voćnim kolačima. Doma, u izobilju i s najmilijima. Ima li što ljepše?

Zanimljive priče. Kažu da se onaj tko je služio vojsku u cirkusu ne smije. Isto se može reći i za školu. Učitelji bi mogli satima pričati zanimljive živopisne priče o kolegama, domišljatim, ali i nasilnim učenicima. Suprugu preostaje samo pažljivo slušati i zapisivati najbolje trenutke kako bi mogao predstaviti supruginu knjigu.

Strpljenje. Samo učiteljica može deset puta objasniti da se s nulom ne može dijeliti. A potom ponoviti isto još deset puta. Stoga ona mirno podsjeća svog supruga da popravi policu i druge kućanske poslove. Bez emocija, sa strpljenjem, smirenim glasom.

Možemo naći još desetke prednosti braka s učiteljicom. Težak i nesebičan rad te snažna ljubav prema djeci zaslužuju uvažavanje i cvijeće. I ne samo na Dna žena ili Dan učitelja. I ne samo od djece, već i od muža.

………………

NAPOMENA:

  • Mega Talant – ruskicentar za razvoj talenta, organizira tečajeve, olimpijade, kreativne radionice, turnire.
  • Izvor: mega-talant.com