Zanimljivosti
VIROVITIČKI UČENICI TJEDAN DANA U ENGLESKOJ
Strani jezik upoznali iz prve ruke
objavljeno: 6. srpnja 2018.

… učenica virovitičke Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti Lara Ljulj, s učiteljicama Martinom Blažević i Jasenkom Kolarić Barač, tjedan su dana proveli u Devonu u Engleskoj, gdje su intenzivno unaprjeđivali engleski jezik.

Sharing One Language – SOL neprofitna je organizacija koja organizira jezične programe za učenike, ali i učitelje iz istočne i središnje Europe, a u okviru koje su i učenici iz virovitičkih škola imali prilike posjetiti Englesku.

U dopodnevnim satima bili su angažirani zanimljivim jezičnim igrama i aktivnostima, a u popodnevnim satima išli su na izlete te su tako obišli gotovo cijeli Devon. Najhrabriji su se čak i okupali u Atlantskom oceanu.

Bili su smješteni u obiteljima u gradiću Bidefordu i u svakom trenutku ohrabrivani da što više komuniciraju s lokalnim stanovništvom.

Učenici su uspjeli posjetiti i London, gdje su obišli Buckinghamsku palaču, Piccadilly Circus, Hyde Park, Green Park, London Eye, British Museum te su se provozali brodom po rijeci Temzi.

U Viroviticu su se svi vratili obogaćeni novim iskustvima, novim prijateljstvima (družili su se sa skupinom učenika iz trogirske škole stranih jezika), proširenim vidicima i, dakako, poboljšanim engleskim. [ IZ DRUGIH MEDIJA | icv.hr ]