Zanimljivosti
OŠ TORDINCI
Uspješna Učionica bez zidova
objavljeno: 11. srpnja 2018.

… na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. godinu za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje općeg obrazovanja. Za projekt Učionica bez zidova odobrena je financijska potpora u iznosu od 11 965 eura, a zahvaljujući njemu škola poboljšava tri područja rada:

  • suvremeni pristupi nastavi – učenje na otvorenom / izvanučioničko učenje
  • projektna nastava
  • upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi.

Sudionici projekta kroz mobilnosti jesu pedagoginja Ivana Vinkler Komaric, učiteljica engleskog jezika Tihana Svoren Kolarec, učitelj povijesti Marko Ivić i učitelji razredne nastave Sanja Božić i Bruno Sekereš.

Tijekom projekta ostvarene su mobilnosti u inozemstvo kao sudjelovanje zaposlenika na strukturiranim tečajevima s temama „Outdoor education” [Lisabon, Portugal], „Sharing Landscapes” [Coventry, Engleska] i „Introducing Project Based Learning in the classroom” [Bologna, Italija]. Sudjelovanjem na tečajevima sudionici su stjecali bolje opće i stručne kompetencije, jezične kompetencije, bolje razumijevanje društvene, jezične i kulturološke raznolikosti. Unaprijedili su informacijsko-komunikacijske vještine i razmjenjivali iskustva i primjere dobre prakse s kolegama iz europskih zemalja.

  • Projekt je postigao učinak za učenike: novim, modernijim i atraktivnijim sadržajima utječe se na poboljšanje motiviranosti učenika i ishode učenja.

Usvajanje nastavnih sadržaja je lakše i zanimljivije, a učenici samopouzdaniji. Škola je kroz projekt prepoznata u lokalnoj zajednici. Ostvarene su različite i brojne diseminacijske aktivnosti. Također je izgrađena i učionica na otvorenom u Područnoj školi u Antinu, gdje smo u svibnju proslavili i Dan škole. Učitelji sudionici mobilnosti svoja su stečena znanja prenijeli ostalim učiteljima škole, a također na županijskim i međužupanijskim stručnim vijećima kolegama iz drugih škola.

Sve aktivnosti u projektu zabilježene su na mrežnoj stranici škole, na platformi Twinspace i na Facebookovoj stranici projekta.

………..

Bruno SEKEREŠ, učitelj razredne nastave | OŠ Tordinci