Školska knjiga za vas
U ORGANIZACIJI ŠKOLSKE KNJIGE > INFORMACIJSKO TEHNOLOGIJSKA KONFERENCIJA ZA DJECU, UČITELJE I NASTAVNIKE
KulenDayz Kidz & Teacherz
objavljeno: 28. kolovoza 2018.

Što to spaja slavonske specijalitete, neobičan i drukčiji stil uz opušteno i prirodno okružje, velike informacijsko tehnologijske (IT) stručnjake, male radoznalce, učitelje i nastavnike? Da, zvuči nespojivo, ali ipak sve je to stalo u veliku IT konferenciju pod nazivom KulenDayz, koja ove godine slavi deseti rođendan.

Regionalna informatička konferencija KulenDayz već deseti put donosi zanimljiv program s više od 60 besplatnih predavanja od 31. kolovoza do 2. rujna 2018. na osječkom Pampasu. Na njoj će se okupiti više od 700 sudionika koji će imati prigodu vidjeti što je novo u svijetu IT-a, saznati probleme i rješenja s kojima se susreću naši predavači i najvažnije od svega – upoznati kolege i razmijeniti iskustva. Organizatori su Microsoft Community, Project Management Institute Hrvatska, Osijek Software City i Poduzetnički Inkubator – BIOS-a. Njihov volonterski duh i želja za poboljšanjem gospodarstva i obrazovanja u regiji pridonose tomu da događaj poput toga opstane.

KulenDayz se u mnogo toga razlikuje od uobičajenih konferencija zbog svojega stila. Program se održava i izvan klasičnih konferencijskih dvorana, sudionici mogu sami oblikovati sadržaje prema „OpenSession” formatu, a mnoga predavanja su prema metodi Chalk&Talk – bez projektora i interneta. Ta je metoda rijetka i neuobičajena za informatičke stručnjake, ali su je sudionici KulenDayza vrlo dobro prihvatili jer omogućuje više interakcije, utjecaja na tijek predavanja te izravnu komunikaciju.

Kako je vrlo dobro poznato da na mladima svijet ostaje, KulenDayz konferencija je to imala na umu pa tako i ove godine donosi KulenDayz Kidz. Školska se knjiga ove godine uključila aktivno u organizaciju KulenDayzKidz konferencije – jedine takve konferencijeza djecu u dobi od 6 do 14 godina, koja ove godine slavi šesti rođendan. S veseljem dočekujemo mališane koje zanima svijet računala i interneta 1. rujna 2018. u BIOS-ovu Poduzetničkom inkubatoru. Konferencija za male lumene i buduće IT stručnjake pruža mogućnost učenja putem igre te razvijanja računalnog razmišljanja i programiranja, kreativnog stvaralaštva i mnogih drugih vještina upotrebom tehnologije. Veselost, znatiželja i razigranost naših najmlađih sudionika vodilje su pri osmišljanju programa.

Ove je godine, prvi put, konferencija proširena sadržajem za učitelje i nastavnike pod nazivom u konferencijskom stilu – KulenDayz Teacherz, a namijenjena je svima koji žele pratiti trendove upotrebe tehnologije te digitalnih alata i materijala u nastavi.

Zahvaljujući uspjehom prošlih konferencija KulenDayz, zanimanje za konferenciju stalno raste. Uz zanimljiv spoj svega navedenoga te slavonski ambijent KulenDayz Kidz & Teacherz postat će jedna od vodećih konferencija tog tipa u regiji. Pridružite se i vi tom fenomenu koji ispunjava potencijal Osijeka kao grada s iznimno uspješnom informacijsko tehnologijskom scenom.

■ Više pojedinosti o programu konferencije te poveznicu za registraciju možete pronaći na http://www.kulendayz.com/Home/Kidz