Školstvo u medijima
TEHNIČKA ŠKOLA NIKOLA TESLA, VUKOVAR
Zagrljaj vukovarskog učenika dotaknut će sve koji pamte svoga najdražeg učitelja
objavljeno: 4. rujna 2018.

Hvala im što podsjećaju te razbarušene ptiće da imaju svoj glas i da ga trebaju upotrijebiti. Kad nauče kako se njime služiti.
HVALA SVIMA koji o svom trošku na natjecanja voze nadarenu djecu kad roditelji nemaju, a sustav zaboravlja.
HVALA SVIMA koji ih unatoč svakodnevici uče da ih čeka blistava budućnost i perspektiva u kojoj će znanje, marljivost, poštenje i solidarnost biti njihova svakodnevica. 
HVALA SVIMA koji djecu uče disciplini i onda kad mi popuštamo i odustajemo, jer ne znamo više što bismo. I znamo, itekako znamo, kako se roditelji znaju ophoditi prema njima, jer u svom djetetu vide besprijekoran dijamant i kad je ono tek grubi kamenčić koji treba dugo i strpljivo klesati.

Niko SABLIĆ i profesorica Lilijana RADOBULJAC iz Tehničke škola Nikola Tesla u Vukovaru

…………..
Osim što prenose znanje i upisuju ocjene, oni oblikuju novo društvo. Novo društvo koje će činiti mališani iz školskih klupa „zaraženi” vašom strašću prema onome što generacijama prenosite. Možda će upravo zbog njihovih sati biti više biologa, električara ili frankofonista.
Neki učenici možda neće potpuno usvojiti gradivo koje im učitelji predaju, ali će zapamtiti da su ih podsjećali na to da oni to mogu. I da pokušaju još jednom. I još jednom. I onda kad su se jednadžbe činile sve dalje, a Kafka nedokučiv i potpuno stran. 
Jer neće biti pošteđeni životnih jednadžbi od kojih neće smjeti odustati, a od suludih preobražaja nitko ih neće moći zaštititi.
Hvala svim učiteljima i profesorima koji vjeruju u našu djecu i onima koji ih zovu svojom djecom.

Hvala svim učiteljima i profesorima iz Vukovara, Dubrovnika, Kutine, Petrinje, Siska, Zagreba, Karlovca, Šibenika, Virovitice, Splita, Požege, Slavonskog Broda, Kutine, Zadra, Đakova, Pule, Osijeka, Bjelovara, Solina, Krka, Varaždina, Sinja, Vinkovaca, Rijeke, Trogira, Labina, Splita, Pakraca. I cijele Hrvatske. [ IZ DRUGIH MEDIJA | zadovoljna.dnevnik.hr ] Cijeli tekst s VIDEOM pročitajte i pogledajte OVDJE.