Jučer-danas-sutra
ONI SU ZAISTA POSEBNI
Učiteljski posao zapravo nikad ne završava
objavljeno: 5. rujna 2018.

Učitelji ne dobivaju dovoljno pohvala za naporan rad koji kontinuirano rade tijekom i nakon škole. U tekstu možete pronaći sedam razloga zbog kojih su učitelji iznimno važni.

✿ UČITELJI NEPREKIDNO RADE ✿ 

Ljudi često misle da učiteljev posao završava na kraju njegova školskog dana. Međutim, njegov posao zapravo nikad ne završava. Oni često odlaze iz škole mnogo kasnije od učenika i obično svoj posao sa sobom nose kući.

✿ SVRHA JE UČITELJEVA RADA POMOĆI SVOJIM UČENICIMA ✿ 

Učitelji uče kako mogu pomoći svakom djetetu s kojim dođu u kontakt. Ne samo u obrazovnom smislu, već i emocionalnom. Učitelj može pomoći učeniku da se razvije i bude bolja osoba. Djeca uče promatranjem i često instinktivno oponašaju svog učitelja.

✿ UČITELJI NE PRIHVAĆAJU NEUSPJEH I POTIČU UČENIKE DA POSTANU BOLJI ✿ 

Svi se katkad osjećamo kao da nismo dovoljno dobri ili kao da nema izgleda da naučimo nešto zahtjevno poput svladavanja neke složene matematičke jednadžbe. Učitelji ne prihvaćaju odgovor „ja to ne mogu” i pomažu djeci svladati sve prepreke.

✿ UČITELJI IMAJU STRPLJENJA ✿ 

Kad roditelja nema, učitelji se moraju brinuti za njihovo dijete. Svatko tko ima djecu zna da su s njima katkad pune ruke posla. Da ne spominjem da učitelji u svojoj učionici imaju više od jednoga ili dvoje djece. Čini se zahtjevno, ali to je ono što učitelji rade. Oni moraju imati dovoljno strpljenja da bi pomogli i brinuli se za više djece. To već samo po sebi zaslužuje trofej.

✿ UČITELJI OSTAJU POZITIVNI ✿ 

Čak i usred ludih, kaotičnih i glasnih dana učitelji znaju kako ostati pozitivni i ne dopustiti da im to poremeti planove.

✿ UČITELJI NE POUČAVAJU ZATO DA BI NETKO NAGRADIO NJIHOV TRUD; ONI POUČAVAJU JER ŽELE POMOĆI DRUGIMA ✿ 

Učitelji često ne dobivaju priznanje za naporan rad koji obavljaju. Učiteljski posao može biti vrlo težak zbog toga što mnogi ne vide trud koji učitelji ulažu u njega.

✿ UČITELJI NEKOJ DJECI MOGU PRUŽITI JEDINI OSJEĆAJ STABILNOSTI ✿ 

Djeca koja dolaze iz nestabilnih domova često traže utjehu u svojim učiteljima. Njihovi su im učitelji stoga iznimno važni, a katkad to možda uopće ne shvaćaju. Učitelji provode mnogo vremena s djecom, katkad i više nego njihovi roditelji. Djeca koja se nemaju na koga ugledati kod kuće obično se ugledaju u svoje učitelje.

  • Zahvalite učiteljima koji vas okružuju!

……………………

NAPOMENA

  • Odyssey je portal koji objavljuje tekstove o obrazovanju, politici, poslovnom svijetu, zabavi, tehnologiji, popularnim medijima, kulturi, zdravom životu itd.
  • Izvor: theodysseyonline.com