Iz školskog svijeta
ŽENE KOJE NADAHNJUJU
Nova Barbie lutka odaje počast NASA-inoj matematičarki Katherine Johnson
objavljeno: 5. rujna 2018.

Johnson će sad postati jedna od tri povijesne ličnosti [uz Ameliju Earhart i Fridu Kahlo] kojima će Barbie odati počast u novoj kolekciji lutaka zvanoj „Žene koje nadahnjuju”.

Nova linija lutaka predstavljena je 6. svibnja ove godine nekoliko dana prije Međunarodnog dana žena. Ova Barbie lutka odaje počast Katherine Johnson kao ženi koja je probila barijeru rase i spola.

„Djevojčice se ne mogu ugledati u nešto što ne mogu vidjeti, zbog toga smo zaista oduševljeni što ćemo odati počast pravim ženama koje mogu biti uzor svim djevojčicama i podsjetiti ih da mogu biti što god požele”, rekla je Lisa McKnight, potpredsjednica za Barbie.

Johnson je također koautorica 26 znanstvenih radova, a u 2015. predsjednik Barack Obama dodijelio joj je Predsjedničku medalju slobode.

Prošle je godine LEGO također objavio da rade na kompletima kocaka koji će biti posvećeni poznatim ženama u STEM područjima, uključujući Katherine Johnson. Komplet također uključuje astronautkinju i liječnicu dr. Mae Jemison, koja je postala prva Afroamerikanka u svemiru 1992. godine.  

Kliknite ovdje da biste pogledali kako će komplet izgledati: https://www.watchtheyard.com/akas/alpha-kappa-alpha-legos/

…………………..

NAPOMENA:

  • WatchTheYard portal je za studentsku kulturu i vijesti.
  • Izvor-tekst-photo: watchtheyard.com