Školstvo u medijima
NAUČITE SADA
15 tehnoloških vještina koje učitelji mogu naučiti
objavljeno: 14. rujna 2018.

KAKO NAPRAVITI ZANIMLJIVIJE PREZENTACIJE

Uz toliko mnogo dostupnih i jednostavnih digitalnih alata, nema smisla da vaše prezentacije uspavljuju učenike. 

KAKO SNIMITI I UREĐIVATI ZVUK

Snimanje je zabavan način na koji učenici mogu poboljšati svoje vještine čitanja. Naučite kako rukovati aplikacijom za snimanje zvuka na svome mobitelu i kako uređivati zvučni zapis da biste i učenicima mogli pokazati kako se sami mogu snimati. NAUČITE SADA.

NAUČITE KAKO VODITI VLOG*

Vlogom se možete služiti da biste potaknuli učenike ili snimili svoje lekcije radi kasnijeg pregledavanja i procjene. To je odlična vještina koja će vam dobro doći. NAUČITE SADA.

[* Videoblog ili vlog je web blog koji koristi video umjesto teksta ili zvuka kao primarni izvor podataka]

KAKO BOLJE PRATITI UČENIČKO ČITANJE

Znanje o tome što učenici čitaju omogućit će vam da budete bolji učitelj i pomognete učenicima da ostanu u tijeku s ciljevima i standardima. NAUČITE SADA. 

KAKO RAZLIKOVATI STILOVE UČENJA UZ TEHNOLOGIJU

Razlikovanje stilova učenja omogućuje vam da doprete do svakog djeteta, dajući mu priliku da uči na vlastiti način i vlastitim tempom. NAUČITE SADA.  

KAKO SVOJU RAZREDNU KNJIŽNICU UČINITI INTERAKTIVNOM

Već bi i dodatak računala ili tableta vašoj razrednoj knjižnici, kojim možete pratiti posuđivanje knjiga i omogućiti učenicima da istražuju nove knjige, bio korak u pravome smjeru. NAUČITE SADA. 

KAKO SE PREBACITI NA ONLINE DOMAĆU ZADAĆU

To može uvelike olakšati vaš život i živote vaših učenika. Sve se svodi na organizaciju i dosljednost. NAUČITE SADA.

KAKO SE SLUŽITI DRUŠTVENIM MEDIJIMA U UČIONICI

Naučiti na koje se sve načine možete koristiti društvenim medijima u svojoj učionici zaista je dobar primjer ljetnog učenja. NAUČITE SADA.

KAKO VODITI SASTANAK MYSTERY SKYPE*

Mystery Skype uzbudljiv je za učenike i testira niz važnih vještina – ispitivanje, istraživanje i deduktivno razmišljanje. Ovog ljeta otkrijte kako postaviti Mystery Skype i koristiti se njime. NAUČITE SADA.

[*Mystery Skype je obrazovna igra koju su izumili učitelji, a igraju je dvije učionice putem Skypea. Cilj je igre pogoditi lokaciju druge učionice postavljanjem pitanja.]

KAKO POKRENUTI RAZREDNI BLOG

Učenici mogu objaviti svoj rad, vi možete poboljšati komunikaciju s roditeljima i još mnogo toga. NAUČITE SADA. 

KAKO OSMISLITI LEKCIJE KOJE SE TEMELJE NA TEHNOLOGIJI

Naučite kako organizirati svoje planove lekcija uz pomoć tehnologije, umjesto da u taj postupak tehnologiju uključite naknadno. NAUČITE SADA. 

KAKO KODIRATI – OSNOVNE VJEŠTINE

Mnogi su učenici zainteresirani za kodiranje, a vi morate znati osnovne vještine da biste ga uveli u svoju učionicu. NAUČITE SADA. 

KAKO KOMBINIRATI ČITANJE I VIDEO

Učenici vole snimati sami sebe kako čitaju ili koriste video da bi napravili izvještaj o nekoj knjizi. Čitanje je sigurno jedna od najvažnijih vještina koju učenik mora svladati – učinite to iskustvo nezaboravnim i uzbudljivim. NAUČITE SADA. 

KAKO UVESTI DIGITALNO GRAĐANSTVO U UČIONICU

Učenici moraju naučiti kako se prikladno i sigurno ponašati online. Lekcije temeljene na digitalnome građanstvu pomoći će vam da učenike naučite ovim važnim vještinama. NAUČITE SADA. 

KAKO PERSONALIZIRATI UČENJE

Morate imati odgovarajuće alate i mogućnosti praćenja podataka da biste personalizirano učenje učinili učinkovitim. NAUČITE SADA.

………………

NAPOMENA

  • Blog Whoo’s Reading društvena je platforma koja spaja učitelje, učenike i obitelji te dijeli informacije o obrazovnim temama s posebnim fokusom na primjenu tehnologije u učionicama.
  • Izvor: http://blog.whooosreading.org
  • Photo by rawpixel on Unsplash