Školstvo u medijima
SAMO PUSTA PRIČA
Od 74 škole za život tableti stigli samo u njih 11
objavljeno: 24. rujna 2018.

Od 74 takozvane ŠKOLE ZA ŽIVOT, tableti su stigli u samo 11 škola, a u samo četiri ustanove ti tableti i rade. Krenuli smo u istragu i otkrili da je za kašnjenje tableta kriv – ni više ni manje nego tajfun Mankut.

Škola za život u startu je zvučala kao bajka. Ali sve je ostalo na priči. Prometno-tehnička škola Šibenik jedna je od 74 koje su ušle u eksperiment novog načina nastave.

“Svi žele moderne tehnologije, svi žele moderne učenike koji se mogu nositi sa svijetom”, govori Zlatko PERAN, ravnatelj Prometno tehničke škole Šibenik.

Ravnatelj šibenske škole među rijetkima je uspio osigurati tablete za učenike i prije početka nastave.

“Mi smo naručili tablete već u srpnju. Trebalo je provesti javnu nabavu. Tablete smo dobili sedam dana prije početka nastave”, pojasnio je ravnatelj Peran.

U programu Škola za život ukupno je 74 škole. Sve smo ih nazvali da provjerimo jesu li dobili tablete i otkrili porazne rezultate. Tableti su stigli u tek 11 škola, a u četiri funkcionira.

Između ostalih, ni u zagrebačkim učionicama naručenih tableta nema.

“Mi smo naručili tablete u osmom mjesecu. Imali smo natječaj i sklopili smo ugovor početkom kolovoza. Očekujemo ih uskoro”, rekao je Tihomir ENGELSFELD, ravnatelj 5. gimnazije Zagreb. [ IZ DRUGIH MEDIJA | vijesti.rtl.hr ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.