Školstvo u medijima
PEDESET UČITELJA POVJERILO SE BUSINESS INSIDERU
Kako se učitelji stvarno osjećaju na početku nove školske godine
objavljeno: 9. rujna 2019.

 „To je nešto poput Božića”, rekao je netko. „Zabavno je ‘odmotavati’ osobnost svakog djeteta i saznati kako im pomoći da uče i napreduju.”

Početak nove školske godine velika je stvar, bez obzira na to odakle ste. Gdje god da se događa prvi dan škole, on pobuđuje razne osjećaje – i ne samo za roditelje i učenike.

Upitali smo i učitelje kako se osjećaju, a njih pedesetak podijelilo je svoja iskustva s nama. Poštujući anonimnost učitelja, donosimo vam neke od odgovora.

„Osjećam se uzbuđeno. Ne mogu dočekati da vidim koje ću razrede poučavati.”

„Uvijek sam nervozna dok iščekujem upoznavanje s novim učenicima i usvajam novu dinamiku razreda. Ne mogu se do kraja pripremiti dok ne upoznam svoje učenike i način na koji međusobno komuniciraju.”

„Osjećam tjeskobu zbog svih nepoznanica koje donosi nova školska godina, ali i uzbuđenje što ću upoznati nove učenike i primijeniti nove ideje koje je izrodila prošla godina.”

„Milijun je načina na koje mogu biti bolji učitelj nego prošle godine. Osjećaj je snažan.”

„Osjećam se uzbuđeno i spremno, a i pomalo opterećeno.“

„Uzbuđena sam zbog nove školske godine, a opet nervozna zbog izazova rada s djecom i roditeljima o kojima sam slušala priče te zbog rada s novim timom učitelja i voditelja.”

“Osjećam se nervozno i uzbuđeno. To je ustvari isti osjećaj koji imaju djeca kad se vraćaju u školu. Brinete se hoćete li se svidjeti djeci i jeste li pripremili dovoljno zabave te ne previše ambicioznih aktivnosti za probijanje leda u prvom nastavnom tjednu. Također, uvijek se pobrinem da imam spremnu odjeću za prvi dan škole. Osjećam se kao dijete koje kreće u prvi razred.”

„Oduševljena sam! Prvi dan školske godine moj je omiljeni dan u godini, jer je prepun mogućnosti.”

„Spreman sam za borbu, u pozitivnom smislu.”

„Osjećam se nervozno i tužno što ostavljam vlastito dijete kod kuće, ali i uzbuđeno što ću upoznati novu djecu u školi.”

………………

NAPOMENA

  • Business Insider – portal koji obrađuje teme o politici, financijama i društvu.
  • Izvor: businessinsider.com