Jučer-danas-sutra
iTUNES JE PRIPREMIO NIZ APLIKACIJA ZA NOVU NASTAVNU GODINU
Aplikacije za povratak u školske klupe
objavljeno: 25. rujna 2018.

Neke od njih učenicima pomažu s domaćom zadaćom, olakšavaju pristup obrazovnim materijalima, pomažu s matematikom i još mnogo toga. Isprobajte ove aplikacije i podijelite s nama svoje mišljenje o njima.

 9 EDUKATIVNIH iPad APLIKACIJA KOJE ĆE UČENICIMA POMOĆI DA SE PRIPREME  ZA ŠKOLU

KHAN ACADEMY   

Učite putem videa, interaktivnih vježbi i sažetih tekstova iz područja matematike (računanja, geometrije, trigonometrije, statistike), znanosti (biologije, kemije, fizike), ekonomije te čak i humanističkih znanosti s videoisječcima o povijesti umjetnosti, građanskim pravima, financijama i još mnogo toga.

SOCRATIC

Odgovori na domaću zadaću i pomoć pri rješavanju matematičkih zadataka. Napravite FOTOGRAFIJU vašeg pitanja iz domaće zadaće ili neke matematičke jednadžbe i aplikacija će vam trenutačno ponuditi objašnjenja u obliku videa. Ova aplikacija obuhvaća matematiku, znanost, povijest, engleski jezik, ekonomiju i još mnogo toga. Najbolje od svega – aplikacija je potpuno besplatna!

iSTUDIEZ PRO LEGENDARY PLANNER 

Jedinstveni ugrađeni planer omogućava vam da upišete podatke i jednostavnim putem upravljate svim vrstama rasporeda uključujući klasičnima, izmjenjivima (A i B tjedni), rotirajućim i blok-rasporedom.

Ne samo da možete unijeti većinu najčešćih detalja u vezi s predmetima, možete dodati i upute sa svim povezanim informacijama poput broja telefona i e-mail adrese. Također možete dodati praznike te čak i otkazati određene satove u slučaju izvanrednih događaja.

StudentLIFE ORGANIZER 

Ova aplikacija pruža jasan pregled i jednostavno planiranje svih vaših satova, predavanja, domaće zadaće, projekata, eseja, sportova, praznika i svih drugih događaja u vašem životu. StudentLife Organizer omogućava vam da jednostavno planirate svoj budući rad i igru. Ovo je savršena aplikacija za vas, bez obzira na to jeste li učenik, student ili pohađate večernju nastavu.

PHOTOMATH 

Jednostavno uperite svoju kameru prema matematičkom problemu i Photomath će vam pokazati rezultat uz detaljne upute korak po korak.

REMIND 

Remind je aplikacija za besplatno slanje poruka koja pomaže učiteljima, učenicima i roditeljima u brzoj i učinkovitoj komunikaciji. Povezujući školske zajednice, Remind svima olakšava da zajedno uspiju. Ovom se aplikacijom koristi više od 35 milijuna ljudi.

MATHWAY 

Uz milijune i milijune riješenih matematičkih problema, Mathway je najbolja aplikacija za rješavanje matematičkih problema na svijetu. Od osnovne algebre do složenog računanja, Mathway trenutno rješava vaše najteže matematičke probleme. Trebate detaljne upute korak po korak? Mathway je poput privatnog tutora na vašem dlanu, koji vam u svako doba i na bilo kojem mjestu pruža trenutačnu pomoć.

StudyBLUE  

Ova vam aplikacija „daje” čarobne moći kojima možete pretvoriti sve od čekanja u red za wc na glazbenom festivalu do dosadnog čekanja za ukrcavanje na autobus, zrakoplov ili vlak u produktivno vrijeme za učenje. Više od 10 milijuna učenika i više od 400 milijuna flash kartica čuvate na dlanu svoje ruke!

QUIZLET

Quizlet je najlakši način za vježbanje i svladavanje onoga što učite. Stvorite vlastite flash kartice i setove za učenje ili odaberite iz milijuna primjeraka koje su osmislili drugi učenici – ovisi o vama. Više od 20 milijuna učenika besplatno svaki mjesec uči pomoću Quizleta!

…………………….

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne mrežne obrazovne alate i mobilne aplikacije za edukatore, a njime upravlja tim predanih učitelja u Kanadi.
  • Izvor: educatorstechnology.com