Iz školskog svijeta
DANI MOBILNOSTI I EDUKACIJE 2018.
8. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu
objavljeno: 3. listopada 2018.

Je li koncept cjeloživotnog obrazovanja u Hrvatskoj zaživio i treba li mlade generacije razvijati u smjeru kulturološke senzibilizacije i razvoja drugih kompetencija potrebnih za snalaženje u novom radnom i ekonomskom okruženju 21. stoljeća? Naš moto i vizija je upravo zagovaranjem i promoviranjem obrazovanja u inozemstvu te programa kulturne razmjene, volontiranja i učenja jezika, pomoći mladima u Hrvatskoj kako bi se razvijali u najbolju verziju sebe, snalazeći se u zahtjevnom globalnom okruženju. Važno je prikupljati nova znanja i vještine, iskusiti druge kulture, upoznavati sebe i svijet te dobiti nove životne i poslovne ideje za budućnost.

  • U sklopu Dana mobilnosti i edukacije Institut za profesionalno usmjeravanje i međunarodnu suradnju u obrazovanju Educa i BHV Education organiziraju 8. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu. Sajam će se održati od 12. do 16. listopada 2018. u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.
  • Ove godine nam dolaze fakulteti i škole iz Velike Britanije, Švicarske, Danske, Španjolske, SAD-a, Kine i Singapura.

Svi zainteresirani moći će se osobno informirati o obrazovnim programima kod predstavnika pojedinih institucija. Na Sajmu će se održavati i edukativna predavanja i radionice s aktualnim temama iz obrazovanja koje će voditi predstavnici gostujućih fakulteta te vanjski gosti izlagači. 

Uz inozemne obrazovne institucije, od prošle godine na Sajmu sudjeluju hrvatske srednje škole i fakulteti koji kao sudionici Erasmus+ programa predstavljaju pozitivna iskustva implementiranja formalnog i neformalnog obrazovanja. Ideja je povezati hrvatske institucije s inozemnima kako bi kroz suradnju započeli promoviranje Hrvatske kao poželjne obrazovne destinacije i povećali mobilnost učenika i studenata koji prema brojnim istraživanjima pokazuju više od 75% zainteresiranosti prema obrazovanju u inozemstvu. Takvim pristupom u obrazovanju postiže se prednost pri budućem zapošljavanju odnosno veća konkurentnost pojedinca na globalnom tržištu rada, ali i multikulturalno okruženje donosi suočavanje s izazovima, a time i neizbježan osobni razvoj.   

Kao primjer neformalnog obrazovanja istaknuli bismo odlazak studentice Nuše Hajec na program volontiranja s djecom u Nepal. Vjerujemo da će to iskustvo donijeti dodanu vrijednost njenom formalnom obrazovanju i da će joj novostečene kompetencije dobro doći pri budućem zapošljavanju. U svrhu da obrazovanje postane efikasnije sredstvo razvoja nove ekonomije i novih odnosa u društvu, ponosni smo biti dio mjera Europske unije za poticanje pluralizma i tolerancije u Hrvatskoj. 

BHV Education je prva i najstarija hrvatska savjetodavna organizacija koja već 24. godinu upućuje mlade iz Hrvatske i regije na školovanje u najbolje obrazovne institucije svijeta. Osim toga, karijerni smo centar za profesionalno usmjeravanje uz metodu za otkrivanje i razvoj talenata Harrison Assessment Int’l Ltd. 

Sve dodatne informacije dostupne su na web stranicama BHV Education.