DANI MOBILNOSTI I EDUKACIJE 2018.

8. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

srijeda, 3. listopada 2018.

Po čemu je obrazovni sustav na zapadu drugačiji od hrvatskog i zašto bi bilo korisno usvojiti neke dobre prakse? Zašto naši učenici odlaze na studij u inozemstvu gdje je koncept nastave uvelike orijentiran na praksu?

8. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

Je li koncept cjeloživotnog obrazovanja u Hrvatskoj zaživio i treba li mlade generacije razvijati u smjeru kulturološke senzibilizacije i razvoja drugih kompetencija potrebnih za snalaženje u novom radnom i ekonomskom okruženju 21. stoljeća? Naš moto i vizija je upravo zagovaranjem i promoviranjem obrazovanja u inozemstvu te programa kulturne razmjene, volontiranja i učenja jezika, pomoći mladima u Hrvatskoj kako bi se razvijali u najbolju verziju sebe, snalazeći se u zahtjevnom globalnom okruženju. Važno je prikupljati nova znanja i vještine, iskusiti druge kulture, upoznavati sebe i svijet te dobiti nove životne i poslovne ideje za budućnost.

  • U sklopu Dana mobilnosti i edukacije Institut za profesionalno usmjeravanje i međunarodnu suradnju u obrazovanju Educa i BHV Education organiziraju 8. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu. Sajam će se održati od 12. do 16. listopada 2018. u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.
  • Ove godine nam dolaze fakulteti i škole iz Velike Britanije, Švicarske, Danske, Španjolske, SAD-a, Kine i Singapura.

Svi zainteresirani moći će se osobno informirati o obrazovnim programima kod predstavnika pojedinih institucija. Na Sajmu će se održavati i edukativna predavanja i radionice s aktualnim temama iz obrazovanja koje će voditi predstavnici gostujućih fakulteta te vanjski gosti izlagači. 

Uz inozemne obrazovne institucije, od prošle godine na Sajmu sudjeluju hrvatske srednje škole i fakulteti koji kao sudionici Erasmus+ programa predstavljaju pozitivna iskustva implementiranja formalnog i neformalnog obrazovanja. Ideja je povezati hrvatske institucije s inozemnima kako bi kroz suradnju započeli promoviranje Hrvatske kao poželjne obrazovne destinacije i povećali mobilnost učenika i studenata koji prema brojnim istraživanjima pokazuju više od 75% zainteresiranosti prema obrazovanju u inozemstvu. Takvim pristupom u obrazovanju postiže se prednost pri budućem zapošljavanju odnosno veća konkurentnost pojedinca na globalnom tržištu rada, ali i multikulturalno okruženje donosi suočavanje s izazovima, a time i neizbježan osobni razvoj.   

Kao primjer neformalnog obrazovanja istaknuli bismo odlazak studentice Nuše Hajec na program volontiranja s djecom u Nepal. Vjerujemo da će to iskustvo donijeti dodanu vrijednost njenom formalnom obrazovanju i da će joj novostečene kompetencije dobro doći pri budućem zapošljavanju. U svrhu da obrazovanje postane efikasnije sredstvo razvoja nove ekonomije i novih odnosa u društvu, ponosni smo biti dio mjera Europske unije za poticanje pluralizma i tolerancije u Hrvatskoj. 

BHV Education je prva i najstarija hrvatska savjetodavna organizacija koja već 24. godinu upućuje mlade iz Hrvatske i regije na školovanje u najbolje obrazovne institucije svijeta. Osim toga, karijerni smo centar za profesionalno usmjeravanje uz metodu za otkrivanje i razvoj talenata Harrison Assessment Int’l Ltd. 

Sve dodatne informacije dostupne su na web stranicama BHV Education.

Vezani članci
Školski portal: Novo pravilo prestižnih škola za djevojčice

Novo pravilo prestižnih škola za djevojčice

Istu je odluku donijela i škola Spence u svibnju ove…

Školski portal: Cimet – jedna od najstarijih mirodija

Cimet – jedna od najstarijih mirodija

… a cvjetovi imaju neugodan miris. Listovi su ovalni s…

Školski portal: Milijuni djece izbjeglica ne idu u školu

Milijuni djece izbjeglica ne idu u školu

… sa sve većim brojem izbjeglica, unatoč naporima vlada, UNHCR-a…

Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Za sigurnu školu

Za sigurnu školu

Sindikat PREPOROD i učiteljske grupe s…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…