Zanimljivosti
OSNOVNA ŠKOLA JOSIPA ANTUNA ĆOLNIĆA, ĐAKOVO
Rasplesani ‘ćolnićevci’ u novom videospotu
objavljeno: 4. listopada 2018.

… Željki GOLUŽI GREGAČEVIĆ za novu kreativnu ideju za promociju škole.

Dosjetila se kako bi učenici mogli snimiti spot upravo za neku popularnu Dvornikovu pjesmu. I ideja je prihvaćena! Za glazbenu je podlogu, bez mnogo dvojbi, odabran miks plesnih hitova Afrika i Hipnotiziran, a učiteljica je Željka, zahvaljujući poznatom licu Dnevnika Nove TV, Đakovčanki Mariji Miholjek, iz garderobe te televizijske kuće uspjela posuditi u emisiji viđeni kostim kralja domaćeg funka.

Odijelo je u Ćolnićevu školu stiglo prošle jeseni, kad su na vanjskim lokacijama u Skate parku iza Mimoze, u automobilu i Hrvatskome domu snimljeni prvi kadrovi novog videa, koji dolazi nakon uspješnice Braću ne donose rode s nevjerojatnih 20 milijuna pregleda na YouTubeu!

– Učenici su dogovorene scene odrađivali neviđenom lakoćom. Prvi su protagonisti bili Luka VESELINOVIĆ i Petra VALENTIN, oboje tada iz 3. a razreda.  

Uz njih su plesale šestašica Nika TIRIĆ i sedmašica Petra BULOVIĆ, a s njima i drugi pjevači Malog zbora. U proljeće smo u povodu Međunarodnog dana plesa 29. travnja snimili preostali videomaterijal. Ti su kadrovi nastali u prostorijama Škole, a ekipi su se tada pridružili brojni učenici i nastavnici, svi koji su prihvatili izazov i odlučili sudjelovati, ispričala nam je učiteljica Ž. Goluža Gregačević.

Premijeru je spot imao na svečanoj akademiji za Dan škole 11. svibnja. Najprije nestrpljenje i tišina u prepunom gledalištu Centra za kulturu, širom otvorene oči uprte u veliko platno, a onda oduševljeni usklici! Spot je, potvrdilo se još jednom, razveselio djecu, roditelje i djelatnike Ćolnićeve škole.

Uz odobrenje supruge pokojnoga velikana Danijele Dvornik trominutni je rasplesani video, koji je režirao Vinko BILANDŽIĆ, objavljen na YouTubeu. Scene su bile toliko simpatične da je mali Luka u ulozi Dine Dvornika u žutom naslonjaču završio i na ovogodišnjoj naslovnici školskog lista Vrutak.

OSNOVNA ŠKOLA JOSIPA ANTUNA ĆOLNIĆA, ĐAKOVO

DINO DVORNIK – AFRIKA I HIPNOTIZIRAN (MIX)

Afrika, CROATIA RECORDS ©

(D. Dvornik / D. Dvornik)

Hipnotiziran, DANCING BEAR ©

(S. Sekulović / S. Sekulović / D. Dvornik)

GLAVNE ULOGE: Luka Veselinović i Petra Valentin

U spotu sudjeluju učenici i djelatnici škole.

VODITELJICA PROJEKTA: Željka Goluža Gregačević

Posebna zahvala Danijeli Dvornik i Novoj TV

Redatelj: Ivan Bilandžić

Snimatelji: Ivan Bilandžić i Vinko Bilandžić