Zanimljivosti
ERASMUS+ K2 / PROJEKTI
Transnacionalni sastanak Energy for life u Rumunjskoj
objavljeno: 4. listopada 2018.

Učiteljice Osnovne škole Brodarica Branka PASTUOVIĆ i Marija PLAVČIĆ boravile su u rumunjskoj školi s petnaest učitelja iz partnerskih zemalja: Španjolske, Francuske, Italije, Poljske, Grčke, Rumunjske i Hrvatske.

Tijekom sastanka partneri su razgovarali o proteklim aktivnostima i rezultatima ovoga trogodišnjeg Erasmus+ K2 projekta te zajedničkoj evaluaciji rada svih partnera. Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i dogovoren plan rada i aktivnosti za iduće razdoblje. Sudionike sastanka primio je i gradonačelnik te iskazao svoje zadovoljstvo projektnim aktivnostima i zahvalio svim učiteljima koji ulažu dodatni trud na korist svojih učenika i šire zajednice.

U GODINI EUROPSKE KULTURNE BAŠTINE naši domaćini pokazali su nam svoju bogatu kulturnu baštinu kojom su iznimno ponosni i koja je integrirana u njihov školski kurikulum. Učenici i učitelji provode brojne aktivnosti, a dio njih su nam i pokazali.

Budući da je sastanak dogovoren u tjednu kad se obilježava DAN EUROPSKIH JEZIKA, bila je to prilika da ga proslavimo zajedno.

Naši su domaćini pripremili scensku točku, pjesmu ili ples na jezicima svih svojih gostiju. Videokonferencijskom vezom povezali smo se s našim matičnim školama, pri čemu je svatko na svom jeziku otpjevao pjesmu Kad si sretan, a dio pjesme otpjevali su zajedno svi učenici na engleskom jeziku.

U okviru ove aktivnosti učenici rumunjske škole posebno su obradovali svoje goste iz Hrvatske pjesmom Olivera Dragojevića Vjeruj u ljubav na hrvatskom jeziku.

Erasmus+ K2 ,,Energy for life” from Branka on Vimeo.

Transnacionalni sastanak u Rumunjskoj bio je iznimno iskustvo i vrlo koristan za sve sudionike projekta. Posebno zahvaljujemo koordinatorici projekta u Rumunjskoj, našoj domaćici Adriani LEFTER, te svim učenicima i učiteljima Scoala Gimnaziala nr.5 Elena Doamna TECUCI u Rumunjskoj, na iznimnom trudu koji je uložen za ovaj uspješan sastanak.

Projekt Erasmus+ K2 Energy for life uspješno se nastavlja, do idućeg susreta, online i u Španjolskoj.

Branka PASTUOVIĆ, učiteljica savjetnica, OŠ Brodarica, Šibenik