Zanimljivosti
VELIKA GORICA
Goričke učiteljice i profesorice otišle u zasluženu mirovinu
objavljeno: 9. listopada 2018.

… bila je OŠ Vladimir Dešćak u Novakima. „Ovom proslavom želimo zahvaliti učiteljima, posebno onima koji odlaze u mirovinu, na svemu što su učinili za djecu, što su na njih prenijeli svoja znanja i iskustva”, poručio je župan Stjepan Kožić, dodavši da u današnja vremena učiteljima nije lako raditi. Njihov položaj u društvu, rekao je, nije dosegnuo status koji zaslužuju. „Stoga Županija pokušava na druge načine pripomoći da njihov rad bude ugodniji, prije svega ulaganjem u obrazovanje”, rekao je župan. Osim gradnje škola i sportskih dvorana, u posljednje se vrijeme mnogo ulaže i u energetsku obnovu školskih zgrada.

Učiteljima je njihov dan čestitao i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, rekavši da nije lako prenijeti znanje, već je to vještina koju treba cijeniti. Uvodno se prisutnima obratio i ravnatelj OŠ Vladimir Dešćak Ivica Pavlić. U znak zahvalnosti, učiteljima koji su otišli u mirovinu uručeni su ručni satovi, a učiteljicama unikatni nakit. U njihovo je ime zahvalila Đurđa Ivičar Felja, profesorica pedagogije i sociologije, do umirovljenja ravnateljica OŠ Velika Mlaka.

Uz ravnateljicu Ivičar Felju, u mirovinu su otišle i učiteljica razredne nastave u OŠ Vukovina (PŠ Buševec) Dunja Katulić, nastavnica glazbene kulture u OŠ Eugen Kumičić Nada Zeljković, učiteljica engleskog jezika u OŠ Nikole Hribara Maja Horvatović, nastavnica ekonomske skupine predmeta iz Ekonomske škole Velika Gorica Katica Perić, zatim profesorica matematike iz goričke gimnazije Biserka Dijanežević, učiteljica razredne nastave u OŠ Eugena Kvaternika Božica Horvačić te dvije učiteljice iz OŠ Jurja Habdelića, Barica Ceronja, učiteljica razredne nastave, i Biserka Zubek Kovačević, učiteljica matematike. [ IZ DRUGIH MEDIJA | cityportal.hr  ]