Zanimljivosti
OŠ JOSIPA KOZARCA, SLATINA
Ugovori za dva projekta Erasmus+
objavljeno: 9. listopada 2018.

Projekt naziva „We little XXI century explorers… ready to map and code our territory” osmislila je osnovna škola iz talijanskoga grada Palerma, a u projektu sudjeluju škole iz Częstochowa u Poljskoj te iz Telsija u Litvi. Projekt će se provoditi u iduće dvije godine tijekom kojih će učenici istraživati znamenitosti slatinskoga kraja te ih ucrtavati na karte. Iskustva će se razmjenjivati za vrijeme mobilnosti, ali i putem društvenih mreža, blogova i padleta.

Projekt naziva „Be the change… you want to be!” osmislila je osnovna škola iz grčkoga grada Kolindrosa te će u njegovu provođenju surađivati s osnovnim školama iz Curtea de Argesa u Rumunjskoj, Sassarija u Italiji, Santa Cruz de Tenerifea u Španjolskoj te Gargzdaija u Litvi. Tijekom sljedeće dvije godine, koliko će projekt i trajati, učenici će osmisliti aktivnosti kojima će djelovati na promjene u zajednici i time se razvijati u odgovorne pojedince.

U oba će projekta OŠ Josipa Kozarca iz Slatine imati ulogu partnera, što joj neće biti strano, budući da od kolovoza 2016. godine aktivno sudjeluje u projektima Erasmus+.

Naime, u kolovozu ove godine službeno je završen projekt naziva „Seeing and reading the values”, koji je prvi projekt Erasmus+ u kojem je škola sudjelovala, dok se od listopada 2017. provodi projekt Erasmus+ „Mathematica regina omnium scientiarum et – learning path to success”, čiji je završetak predviđen u srpnju 2020. godine.