Iz školskog svijeta
DJEČJI VRTIĆ SUHOPLJE
„Provježbavali mozak” na mađarskome
objavljeno: 9. listopada 2018.

… a voditeljica radionica za mališane bila je nastavnica mađarskog i hrvatskog jezika Matea ČUBELIĆ. U ovoj minilekciji djeca su imala priliku upoznati se s osnovnim pojmovima mađarskog jezika u igri i zabavi.

Odmah su i pozvani pridružiti se volonterima udruge KrEdA na besplatnim tjednim radionicama – lekcijama mađarskoga u prostorima Općinske knjižnice Matija Gubec, Suhopolje.

„Uvijek me pitaju zašto učiti mađarski jezik. Odgovor je jednostavan. Blizu smo hrvatsko-mađarske granice, neki od nas redovito odlaze ondje u kupovinu i na bazene, imamo dugu zajedničku prošlost više od tisuću godina, bake i djedovi nekih od nas bili su Mađari… I jedan novi jezik nije na odmet. Eto zato!”, rekla nam je mlada nastavnica, voditeljica radionica Matea Čubelić.

„Organizacijom naših događanja trudimo se djeci i mladima našega područja omogućiti nova i poticajna iskustva. Svrha nam je obogatiti ponudu edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu i roditelje u našoj općini, uz to su sve naše aktivnosti za djecu i roditelje besplatne, čime pridonosimo stvaranju jednakih uvjeta za sve , bez obzira na društveni status ili prostor u kojemu žive”, naglasilo je suosnivač udruge KrEdA Bruno LUKAČEVIĆ.