Zanimljivosti
OŠ SUHOPOLJE
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Suhopolje
objavljeno: 15. listopada 2018.

… a ovom posjetu nazočio je i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima. Tom je svečanom prigodom organiziran kratki zabavni program.

Doček predsjednice počeo je himnom Republike Hrvatske, koju su a capella izvele učiteljice i učenice OŠ Suhopolje Lidija Rozalija Škrinjarić, Zdravka Medvecki Matković, Leona Sever te učiteljica iz Katoličke osnovne škole u Virovitici Marina Bulat i polaznica Glazbene škole Jan Valašimsky Magdalena Matković, uz glazbeno vodstvo nastavnice glazbene kulture i voditeljice sastava Contessa Irene Maras. Za kraj susreta Contesse su uzburkale emocije svih uzvanike energičnom i snažnom izvedbom arije iz opere Nikola Šubić Zrinski „U boj, u boj”.

Predsjednicu je posebno zadivio nastup mladih glumaca, članova Kluba čuvara suhopoljskih sjećanja Udruge KrEdA, koji su izveli kratki šaljivi dramski prikaz događanja u vlastelinskoj obitelji u Terezovcu (sadašnjem Suhopolju) s početka 19. stoljeća pod nazivom „Grof se ženi” (autorica teksta je kustosica arheologinja Silvija Salajić). Učenici 5. razreda OŠ Suhopolje Šimun Kajzer, Alejina Šahini, Rene Lukačević, Lara Ganić, Lana Šafran i predškolac Adrian Lukačević svojom su izvedbom nasmijali i oduševili sve prisutne.

„Žao mi je što ne mogu dva dana provesti u Suhopolju, ali mislim da je ipak i ovih pola sata dovoljno da se ispuni srce i da se pokaže srce Suhopolja. Teško mi je pobrojati što smo sve napravili i koliko smo ljudi danas vidjeli, mnogo mladih ljudi, školaraca, udruga, gospodarstvenika i drago mi je što smo u tom zgusnutom vremenu, u ova dva dana premještanja Ureda u vašu županiju, mogli naći vremena za Suhopolje. S pravom se ponosite svojom poviješću, osobito prelijepom župnom crkvom sv. Terezije Avilske i dvorcem Janković. Čestitam ovim mladim ljudima budućim vođama, uz čiji smo nastup svi osjetili dašak bogate suhopoljske povijesti”rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Voditeljica ove dramske skupine, nastavnica hrvatskog jezika i povijesti Sanela Petrić pohvalila je „svoje” mališane i zahvalila im na trudu i ustrajnosti tijekom uvježbavanja ove predstave. [Natalija Kožić Lukačević, foto: KrEdA i VPŽ]