Zanimljivosti
POGLEDAJTE MNOŠTVO MAŠTOVITIH IDEJA
Kreativne ideje primjene i oblikovanja jesenskog lišća
objavljeno: 24. listopada 2018.

Primjena jesenskog lišća za djecu: Životinje

Stvoriti životinju od lišća vlastitim rukama – to je pravo zadovoljstvo. Ovakvi se kolaži mogu izraditi na čistoj podlozi ili već pripremljenom crtežu. Na primjer, prije nego što počnete oblikovati lisicu, nacrtajte njezinu šumu, lavu dodajte Saharu, slonu džunglu, ribi more. To je vrlo korisno za djecu u vrtiću, kad uče o domaćim i divljim životinjama.

…………..

Ptice i insekti

Leptiri, kukci, pilići, papige – sva ta divna bića mogu postati glavni junaci dječjih rukotvorina od lišća. Kao i kod ostalih životinja, možete upotrijebiti običan list papira, karton ili crtež.

Ljudi i portreti

Ovakvi kolaži od lišća sigurno će privući djecu. Uzmite crtež koji prikazuje čovjeka, malo više ljepila, jesensko lišće i stvarajte. Kako bi bilo zabavnije, možete se služiti fotografijama umjesto crtežima.

Kreacije za djecu

Kako biste s djecom izrađivali slike od lišća, potrebno vam je mnogo mašte. Ako ih nemate vremena smišljati, poslužite se crtežom s jesenskom temom i iskoristite ga za osnovu.

Jesenski ukrasi od lišća

Od jesenskog lišća možete izrađivati ne samo slike, već i predmete. Na primjer, svijećnjak od voska ukrašen jesenskim lišćem ili možete pokušati s djecom izraditi vijenac od lišća, kojim možete ukrasiti svoju učionicu. Druga je mogućnost iskoristiti jesensko lišće za ukrašavanje prostorije.

………………

NAPOMENA

  • Uaua – ukrajinska internetska enciklopedija o obitelji i odgoju.
  • Izvor: uaua.info