Jučer-danas-sutra
DVIJE TISUĆE RAVNATELJA OKUPILO SE U ULICI DOWNING
Kriza u obrazovanju – prosvjedi u Londonu
objavljeno: 25. listopada 2018.

Za organiziranje prosvjeda zaslužna je kampanja Worthless?, koju je osnovala Jules WHITE, ravnateljica škole Tanbridge House.

Nakon tri godine upozoravanja na ovaj problem, i danas smo tu da izrazimo zabrinutost, jer nismo u stanju voditi i služiti našim školama i zajednicama na način na koji bismo željeli – kazala je Jules White.

Iako su očekivali tek oko tisuću ravnatelja iz cijele Engleske, na prosvjedima su im se pridružile kolegice iz Walesa i Sjeverne Irske pa je taj broj udvostručen.

U istraživanju koje je provela Državna udruga ravnatelja stoji da su tri četvrtine ovoga kadra uvjerene kako ne će moći organizirati proračune s kojima raspolažu u sljedećoj fiskalnoj godini. U školskoj godini 2016./2017. 26 posto srednjih škola u Engleskoj imalo je deficit, dok je taj broj prije tri godine iznosio 9 posto.

Iz Ministarstva obrazovanja tvrde da se na škole troši više novca nego ikad te da će novac odvojen za obrazovanje do 2020. godine iznositi više od 43 milijarde funti, što je po učeniku više nego u Njemačkoj ili Japanu. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine |  Prema The Guardian ]