Iz školskog svijeta
DANAS JE UGROŽENO OBRAZOVANJE 75 MIJUNA DJECE
UNICEF i Microsoft osmislili putovnicu za učenje
objavljeno: 25. listopada 2018.

… koji su izbjeglice ili raseljeni. Testna verzija programa bit će upućena u zemlje u kojima ima najviše izbjeglica, migranata i raseljenih osoba.

Henrietta FORE, izvršna direktorica UNICEF-a, navodi da je broj djece čije je obrazovanje danas ugroženo čak 75 milijuna.

– Putovnica za učenje odličan je primjer kako možemo iskoristiti inovacije u tehnologiji kako bismo pomogli budućim generacijama, gdje god se nalazili – pojasnila je.

Iskustva pokazuju da mnoge zemlje koje su primile izbjeglice ne znaju kako ustanoviti koliko su ta djeca naučila u školama u vlastitim zemljama, što im otežava napore da ih smjeste u odgovarajuće razrede. To znači da u budućnosti ova djeca mogu imati prilično ograničene izglede za zaposlenje.

Ovo je jedinstvena prilika da zajedno radimo na stvaranju sustava obrazovanja koji će pomoći raseljenoj djeci i mladima da ostvare svoj potencijal i iskoriste talent koji imaju, jer je on svijetu zaista potreban – kazao je Peter PHILLIPS, direktor Cambridge University Pressa. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine |  Prema Prema UNICEF ]