Zanimljivosti
I. OŠ BJELOVAR U PROJEKTU ERASMUS+ KA2
Prvi projektni sastanak projekta „Bits and Pieces of Culture”
objavljeno: 26. listopada 2018.

… radi usavršavanja učitelja uključenih u projekt te dogovora o daljnjem tijeku projekta, provedbe projektnih aktivnosti te planiranih mobilnosti.

Svrha je ovoga 180 tisuća eura vrijednog projekta unaprjeđenje jezičnih, digitalnih i međukulturnih kompetencija učenika, proširivanje znanja o drugim kulturama i običajima te razvoj višekulturnosti.

I. osnovna škola koordinator je ovoga zahtjevnog projekta koji će trajati iduće dvije godine tijekom kojih će 30 učenika u pratnji osmero učitelja koji su uključeni u provedbu projekta na tjedan dana posjetiti sve partnerske države.

Prvi susret planiran je u veljači 2019., kad će šestero učenika iz bjelovarske škole u pratnji troje učitelja posjetiti Španjolsku.

Tijekom boravka u Bjelovaru inozemni gosti posjetili su Ured gradonačelnika, gdje ih je srdačno dočekao bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je pohvalio inicijativu učitelja za provođenjem ovakvih projekata i obećao potporu Grada Bjelovara. Istaknuo je, europski su projekti jedina mogućnost da se u što kraćem roku sustav obrazovanja unaprijedi i tako poveća standard u obrazovanju.

Jedan dan gosti su proveli u Zagrebu. Razgledali su grad i prisustvovali edukativnoj radionici u Etnografskom muzeju. Dan je začinjen ručkom u tradicionalnom restoranu, gdje su uživali u okusima tradicionalne hrvatske kuhinje. Preostalo vrijeme proveli su na edukativnim radionicama s temom rada na Twinspaceu, mrežnih alata potrebnih za provedbu projekta, e-sigurnosti, CLIL-a te provedbe terenske nastave u sklopu projektnih aktivnosti.

Gostima iz Europe iznimno se svidjela škola, grad, hrana, kao i naš glavni grad. Zadovoljni, puni pozitivnih dojmova i spremni za rad na projektnim aktivnostima, vratili su se svojim kućama, ističući kako će još dugo pamtiti ovaj projektni sastanak, boravak u Bjelovaru i druženje s kolegama s kojima će surađivati na ovom projektu iduće dvije godine.

…………

Martina SUPANČIĆ, dipl. uč., učiteljica mentorica | učiteljica engleskog jezika | I. osnovna škola Bjelovar