Zanimljivosti
OŠ MATE LOVRAKA, PETRINJA
Ugostili „Hišu eksperimentov” iz Ljubljane
objavljeno: 29. listopada 2018.

Ankica KRNJAJIĆ MAGDIĆ, ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje, nakon posjeta „Hiši eksperimentov” iz Ljubljanje pozvala je njihov mobilni tim da dođu u Petrinju i školu na jedan dan pretvore u centar znanosti.

Oko 430 učenika Osnovne škole Mate Lovraka i Područne škole Češko selo te njihovih gostiju iz 1. osnovne škole Petrinja, Osnovne škole Jabukovac i Srednje škole Petrinja radilo je na šezdesetak eksperimenata i sudjelovalo na „dogodovštini” pod nazivom Plinologija.

Oduševljeni su učenici nakon nastave u školu doveli i svoje roditelje te su zajedno radili na eksperimentima.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije Darjan VLAHOV posjetio je školu i pridružio se učenicima i učiteljima u eksperimentiranju. Zamjenica gradonačelnika Petrinje Viktorija KALEB nije krila oduševljenje viđenim i istaknula je da je Petrinja – grad prijatelj djece podržao ovaj hvalevrijedan projekt.

Ravnateljica ističe da je cjelokupno događanje svim učenicima bilo dostupno, tj. besplatno zahvaljujući pokroviteljima: INA – Industrija nafte d.d., Grad Petrinja, Sisačko-moslavačka županija, ABS Sisak d.o.o. i Elgrad d.o.o., koji su prepoznali da je najbolje ulagati u obrazovanje učenika, s nadom da će dio učenika u budućnosti postati znanstvenici i gospodarstvenici – nositelji razvoja Petrinje i Republike Hrvatske. [ IZ DRUGIH MEDIJA | volimosmz.hr ]