Školska knjiga za vas
NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE
Zavičajni priručnik “Osječko – baranjska županija”
objavljeno: 30. listopada 2018.

“Na izdavanje priručnika odlučili smo se zato što su učiteljice Osječko – baranjske županije rekle da im je potrebno za izvođenje nastave prirode i društva u trećem razredu osnovne škole. Ovo je namijenjeno učenicima trećeg razreda osnovne škole, međutim Priručnik može imati široku namjenu jer su u njemu brojni pokazatelji: od prirodnih ljepota, kulturno – povijesnih ustanova, povijesnog značaja stanovništva, geografskih posebnosti županije, dakle svega onoga što treba jednom učeniku i građaninu da zna o svom zavičaju i mjestu stanovanja”, rekla je izvršna urednica u Školskoj knjizi i urednica Priručnika Osječko – baranjska županija, Snježana BAKARIĆ – PALIĆKA.

“Ovo nije jedini Priručnik jer imamo i one starije godine  izdanja. Ovo je noviji, kojeg smo napravili, i nastavljamo trend izdavanja, obzirom da se podaci i gospodarska struktura mijenja, pa se i podaci moraju promijeniti i aktualizirati”, pojasnila je Snježana Bakarić – Palićka.

Dodala je da su u Školskoj knjizi jako ponosni što su Priručnik pisale autorice iz Osječko – baranjske županije od geografkinje Ljiljane Štamfelj do učiteljica razredne nastave koje rade s učenicima ono što su tražile i što je u njemu napisano. Priručnik je odobrila Agencija za odgoj i obrazovanje, tako da se on može koristiti u nastavi bez opterećenja i razmišljanja jeli on validan za nastavu prirode i društva ili nije, istaknula je Bakarić – Palićka. [ IZ DRUGIH MEDIJA | radio.hrt.hr ]