Zanimljivosti
KARLOVAC: OTVOREN OBNOVLJENI CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE DJECE I MLADEŽI
119 učenika dobilo bolje uvjete za rad
objavljeno: 2. studenoga 2018.

… Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Centar je ovom dogradnjom dobio više od 400 četvornih metara prostora. Tako je 119 učenika koji pohađaju Centar, od vrtićke do srednjoškolske dobi, dobilo tri učionice, višenamjensku dvoranu, prostorije za individualni rehabilitacijski rad, blagovaonicu, suvremenu kuhinju i dizalo.

Zahvaljujući svemu tome svi su sadržaji rehabilitacije i odgoja i obrazovanja učenicima sada dostupni, bez obzira na to gdje se nalaze, u prizemlju ili na drugom katu. To nam je ujedno omogućilo da radimo u jednoj smjeni, što je i opća namjera, budući da imamo uštede, a pomogli smo i roditeljima, jer si i oni mogu isplanirati dan kako žele. Naravno, i učenici funkcioniraju bolje u jutarnjoj smjeni kazao je ravnatelj Centra Vladimir KUBINSKI.

Inače, projekt dogradnje novog dijela Centra napravljen je još 2008. godine, a tek su konkretnije počeli s poslom zahvaljujući europskom IPA projektu „Svi za jednoga, jedan za sve” 2015. godine. Sredstvima Grada Karlovca, pak, obnovljeni su krov i pročelje zgrade. Sve je koštalo oko 4,3 milijuna kuna.

Na otvorenju novog dijela Centra bio je i karlovački gradonačelnik Damir MANDIĆ.

Zahvaljujem svima koji sudjelovali u ovom poslu da poboljšamo standard učenicima. Posebno bih zahvalio svim zaposlenicima na čelu s ravnateljem, jer svima nam je jasno da je ovo uzorna ustanova, isključivo i ponajprije zbog njih. Svima nama poručujem da još više primijetimo one kojima je potrebna naša pomoć.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Ivan Mrzljak i Andreja Navijalić te zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Prigodan program izveli su učenici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, a nove prostorije blagoslovio je velečasni Antun Kolić, župnik župe Sveta tri kralja. [ IZ DRUGIH MEDIJA | xn--karlovaki-rfb.hr ]