Zanimljivosti
OŠ SUHOPOLJE, PŠ CABUNA
„Zajedno u radu, zajedno u igri”
objavljeno: 5. studenoga 2018.

… a koji je najvećim dijelom financiran kroz program Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva – Naš doprinos zajednici.

Svrha je projekta povezivanje djece, mladih, roditelja i sumještana u aktivno provođenje slobodnog vremena radi poboljšanja kvalitete življenja. Tijekom prošloga tjedna održano je nekoliko aktivnosti provedbe ovoga projekta. Jedna od njih bila je radionica u školi u kojoj su učenici uz pomoć roditelja, učiteljica i predsjednice udruge KrEdA Natalije Kožić Lukačević izradili klupu od paleta. Zajedno su izradili nacrt-skicu, mjerili, brusili, pilili i bojali svoj uradak. Ponosni su na svoju klupu koja je postavljena na novo dječje igralište uz školu. Osim praktične radionice u školi, učenici su posjetili i stolare, oca i sina Šantić, koji su izrađivali dio igrala za nova igrališta koja će biti postavljena u Cabuni. Učenici su upoznali neka od zanimanja ljudi u zavičaju te su imali prilike vidjeti i sami isprobati alate kojima se izrađuju predmeti od drveta.

Posljednji su dan volonteri Udruge KrEdA Anja Fosić, Marija Hodak, Bruno i Lucija Lukačević, uz sponzorstvo cabunskih OPG-ova, organizirali druženje i natjecanja za djecu i roditelje. Za simbolične promotivne nagrade i rekvizite zahvaljujemo Školskoj knjizi.

Možemo reći da je svrha ovoga projekta zaista i ostvarena, vidjevši osmjehe na licima djece koja se svaki dan neumorno igraju na novom igralištu.

Sudjelovanje u ovim projektnim aktivnostima dio je i programa Škole za život, koji se provodi u OŠ Suhopolje, pa su i naši cabunski prvašići sudionici tog programa.

Ovim putem zahvaljujemo roditeljima koji su spremno sudjelovali u svim aktivnostima, obitelji Šantić na ugodnom gostoprimstvu prilikom posjeta i svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ovoga projekta.

……………

Marijana Bijuk, Ina Hranić i Dina Ibriks, učiteljice