Školska knjiga za vas
■ ŠKOLSKA KNJIGA ZA VAS ■ INTERLIBER ■
Dobra knjiga uvijek je hit!
objavljeno: 14. studenoga 2018.

Često se kaže da nas knjiga  čini boljima i uči najvažnijem: slušanju drugih.

Razloge je to što će ovih dana posjetitelji različitih generacijaobilaziti paviljone  ispunjene knjigama i bogatim sadržajem. Interliber nam svake godine pokazuje da knjiga u Hrvatskoj ima čitatelja!  U izložbeno-prodajnom prostoru Školske knjige obilje novih kvalitetnih naslova te  bogat program, a sve pod sloganom  Čitanje za budućnost privlači brojne ljubitelje lijepe riječi. Interliber je Školska knjiga otvorila na najljepši mogući način – radionicama za poticanje čitanja „Čitaj mi“ koje je na zanimljiv i poticajan način vodila  dr. sc. Marija Ott Franolić.

Učenicima zagrebačkih osnovnih škola predstavila je nova izdanja Školske knjige – Veliku knjigu kukaca, Putovanja i Najljepši  Božić na svijetu.

Ponedjeljak je na štandu ŠKOLSKE KNJIGE nastavljen u znaku monografije “Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola” Deana Bauera, knjige “Žene u znanosti” autorice Rachel Ignatofsky te  knjige  “SPOQR -Povijest starog Rima” Mary Beard.

  • Danas su ljubitelji knjige također imali odličan program predstavljanja novih naslova ŠKOLSKE KNJIGE >

Urednik Gojko Krivokapić i Krešimir Čanić  predstavili su naslov “Ova knjiga misli da si znanstvenik“  koji omogućuje ulazak u zabavan i izazovan svijet znanosti. Radeći sve što rade prave znanstvenici, ali i poneke neobične stvari, učenici su  promatrati, postavljali pitanja, provjeravali svoje ideje i eksperimentirali.

Ova knjiga misli da si matematički genijalac i Ovo nije knjiga za matematiku donose zabavne svjetove matematičkih pothvata i igara.

Predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige dr. sc. Ante ŽUŽUL, akademik Tonko MAROEVIĆ, sam autor i urednica Miroslava VUČIĆ predstavili su knjigu: 

Petar Gudelj: MUNJE I NARANČE – poezija i poetska proza

Munje i naranče tvore najrazvedeniju i najraznovrsniju Gudeljevu zbirku, ali upravo zato to je knjiga koja u najvećoj mjeri sabire dominantne silnice cijeloga opusa. U njoj su okupljeni stihovi i proza nastali u različitim razdobljima i na različitim mjestima pjesnikova življenja (i to u golemu rasponu od ranih šezdesetih godina do današnjih dana). Dio je zapisa sasvim prigodnoga karaktera, dio je zaokupljen baš temeljnim i opsesivnim temama, a zajedništvo im omogućuje autorova sposobnost da i usputnome dade protege relevantnog odjeka. Riječ je o svojevrsnoj sintezi kreativnih zaokupljenosti Petra Gudelja, pa je ova knjiga na neki način summa Gudeljana.

Događaj je bio i predstavljanje knjige

NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE, autora Darka TRALIĆA

Namijenjena ljetnim kapetanima, ali i ostalima koji su zainteresirani za ljepote domaćeg akvatorija, knjiga pasioniranog jedriličara i nautičara Darka Tralića Najljepše jadranske plovidbe jedinstvena je publikacija s 210 karata i planova te više stotina fotografija. O njoj su uz autora govorili Vanja Sutlić, Vedran Mlikota te urednica Snježana Bakarić Palička.

Autor je poznati kazališni i radijski redatelj, ali i strastveni jedriličar i nautičar koji djeluje nekoliko desetljeća kao promotor nautičkog turizma te je kritički svjedok različitih manje povoljnih oblika njegova razvoja, a u ovoj je knjizi sažeo svoje veliko iskustvo, precizna znanja te mnogobrojne detalje koji će biti neprocjenjivo vrijedni svakome tko želi zaploviti hrvatskim Jadranom. Tralić je u ovom rukopisu prikazao ne samo bogatu povijest, razvoj i osobine našega mediteranskog podneblja nego i svoje iznimno bogato osobno iskustvo plovidbe Jadranom. U središnjem dijelu knjige opisao je 25 užih područja istočne jadranske obale s konkretnim prijedlozima kako ih preploviti u sedam dana.

Urednica Sunčana ŠMAGUC ARBANAS predstavila je seriju radnih bilježnica ŽELIM ZNATI, autorica Anite DRAGIČEVIĆ, Marine SUDAREVIĆ, Dijane SALAJ KRAŠOVEC i Ljubice PUŠKAŠ.

U popodnevnim i večernjim satima su i predstavljanja knjige

  • IVA BELÉ: VIBRACIJA USPJEHA

Svoje poslovno i životno iskustvo te znanja koja je stjecala u Hrvatskoj i inozemstvu Iva Belé pretočila je u vlastitu metodu za postizanje uspjeha Success Concept. Svoje je spoznaje sažela u knjizi Vibracija uspjeha (Naučite kako da uspjeh ovisi o vama, a ne o okolnostima) te ih podijelila s čitateljima.

Najvažniji je korak, smatra Iva Belé, preuzeti odgovornost za svoje postupke i svoj život jer »kada preuzmemo odgovornost, kreiramo vlastiti uspjeh«. Iva Belé poručuje i ovo: »Kad preuzmemo odgovornost, jedini faktor koji nas sabotira na putu do uspjeha smo mi sami. Divno je što baš tim faktorom jedino i možemo upravljati.«

  • ŠKOLICA, radne listove za djecu predškolske dobi predstavljaju autorice  Jadranka JURIĆ i Ankica ŠPANIĆ te Borka BATINIĆ-PUŠKARIĆ, Sanja PAVIĆ, Josipa VAĐIĆ te urednica Sunčana ŠMAGUC ARBANAS.