■ ŠKOLSKA KNJIGA ZA VAS ■ INTERLIBER ■

Dobra knjiga uvijek je hit!

srijeda, 14. studenoga 2018.

Ako je suditi po posjećenosti Interlibera, najveće ovotjedne zagrebačke knjižare, već se drugog dana može reći: posjetitelja ne nedostaje.

Često se kaže da nas knjiga  čini boljima i uči najvažnijem: slušanju drugih.

Razloge je to što će ovih dana posjetitelji različitih generacijaobilaziti paviljone  ispunjene knjigama i bogatim sadržajem. Interliber nam svake godine pokazuje da knjiga u Hrvatskoj ima čitatelja!  U izložbeno-prodajnom prostoru Školske knjige obilje novih kvalitetnih naslova te  bogat program, a sve pod sloganom  Čitanje za budućnost privlači brojne ljubitelje lijepe riječi. Interliber je Školska knjiga otvorila na najljepši mogući način – radionicama za poticanje čitanja „Čitaj mi“ koje je na zanimljiv i poticajan način vodila  dr. sc. Marija Ott Franolić.

Učenicima zagrebačkih osnovnih škola predstavila je nova izdanja Školske knjige – Veliku knjigu kukaca, Putovanja i Najljepši  Božić na svijetu.

Ponedjeljak je na štandu ŠKOLSKE KNJIGE nastavljen u znaku monografije “Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola” Deana Bauera, knjige “Žene u znanosti” autorice Rachel Ignatofsky te  knjige  “SPOQR -Povijest starog Rima” Mary Beard.

  • Danas su ljubitelji knjige također imali odličan program predstavljanja novih naslova ŠKOLSKE KNJIGE >

Urednik Gojko Krivokapić i Krešimir Čanić  predstavili su naslov “Ova knjiga misli da si znanstvenik“  koji omogućuje ulazak u zabavan i izazovan svijet znanosti. Radeći sve što rade prave znanstvenici, ali i poneke neobične stvari, učenici su  promatrati, postavljali pitanja, provjeravali svoje ideje i eksperimentirali.

Ova knjiga misli da si matematički genijalac i Ovo nije knjiga za matematiku donose zabavne svjetove matematičkih pothvata i igara.

Predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige dr. sc. Ante ŽUŽUL, akademik Tonko MAROEVIĆ, sam autor i urednica Miroslava VUČIĆ predstavili su knjigu: 

Petar Gudelj: MUNJE I NARANČE – poezija i poetska proza

Munje i naranče tvore najrazvedeniju i najraznovrsniju Gudeljevu zbirku, ali upravo zato to je knjiga koja u najvećoj mjeri sabire dominantne silnice cijeloga opusa. U njoj su okupljeni stihovi i proza nastali u različitim razdobljima i na različitim mjestima pjesnikova življenja (i to u golemu rasponu od ranih šezdesetih godina do današnjih dana). Dio je zapisa sasvim prigodnoga karaktera, dio je zaokupljen baš temeljnim i opsesivnim temama, a zajedništvo im omogućuje autorova sposobnost da i usputnome dade protege relevantnog odjeka. Riječ je o svojevrsnoj sintezi kreativnih zaokupljenosti Petra Gudelja, pa je ova knjiga na neki način summa Gudeljana.

Događaj je bio i predstavljanje knjige

NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE, autora Darka TRALIĆA

Namijenjena ljetnim kapetanima, ali i ostalima koji su zainteresirani za ljepote domaćeg akvatorija, knjiga pasioniranog jedriličara i nautičara Darka Tralića Najljepše jadranske plovidbe jedinstvena je publikacija s 210 karata i planova te više stotina fotografija. O njoj su uz autora govorili Vanja Sutlić, Vedran Mlikota te urednica Snježana Bakarić Palička.

Autor je poznati kazališni i radijski redatelj, ali i strastveni jedriličar i nautičar koji djeluje nekoliko desetljeća kao promotor nautičkog turizma te je kritički svjedok različitih manje povoljnih oblika njegova razvoja, a u ovoj je knjizi sažeo svoje veliko iskustvo, precizna znanja te mnogobrojne detalje koji će biti neprocjenjivo vrijedni svakome tko želi zaploviti hrvatskim Jadranom. Tralić je u ovom rukopisu prikazao ne samo bogatu povijest, razvoj i osobine našega mediteranskog podneblja nego i svoje iznimno bogato osobno iskustvo plovidbe Jadranom. U središnjem dijelu knjige opisao je 25 užih područja istočne jadranske obale s konkretnim prijedlozima kako ih preploviti u sedam dana.

Urednica Sunčana ŠMAGUC ARBANAS predstavila je seriju radnih bilježnica ŽELIM ZNATI, autorica Anite DRAGIČEVIĆ, Marine SUDAREVIĆ, Dijane SALAJ KRAŠOVEC i Ljubice PUŠKAŠ.

U popodnevnim i večernjim satima su i predstavljanja knjige

  • IVA BELÉ: VIBRACIJA USPJEHA

Svoje poslovno i životno iskustvo te znanja koja je stjecala u Hrvatskoj i inozemstvu Iva Belé pretočila je u vlastitu metodu za postizanje uspjeha Success Concept. Svoje je spoznaje sažela u knjizi Vibracija uspjeha (Naučite kako da uspjeh ovisi o vama, a ne o okolnostima) te ih podijelila s čitateljima.

Najvažniji je korak, smatra Iva Belé, preuzeti odgovornost za svoje postupke i svoj život jer »kada preuzmemo odgovornost, kreiramo vlastiti uspjeh«. Iva Belé poručuje i ovo: »Kad preuzmemo odgovornost, jedini faktor koji nas sabotira na putu do uspjeha smo mi sami. Divno je što baš tim faktorom jedino i možemo upravljati.«

  • ŠKOLICA, radne listove za djecu predškolske dobi predstavljaju autorice  Jadranka JURIĆ i Ankica ŠPANIĆ te Borka BATINIĆ-PUŠKARIĆ, Sanja PAVIĆ, Josipa VAĐIĆ te urednica Sunčana ŠMAGUC ARBANAS.

 

Vezani članci
Školski portal: Jedinstveni lentikularni edukativni plakat

Jedinstveni lentikularni edukativni plakat

Klio 5 - udžbenik koji potiče učenike na istraživanje i…

Školski portal: 5+ klub

5+ klub

5+ klub je program namijenjen svim učiteljima prvog, petog i sedmog…

Školski portal: Školska knjiga prvi izdavač koji je razvio cjelovit digitalni sustav za učenje i poučavanje u RH

Školska knjiga prvi izdavač koji je razvio cjelovit digitalni sustav za učenje i poučavanje u RH

Školska knjiga, kao najveći izdavač u zemlji, pripremila je moderne…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Mali genijalac Patrik ČUDIĆ briljirao u Kini i opet osvojio zlato

Mali genijalac Patrik ČUDIĆ briljirao u Kini i opet osvojio zlato

Velik je ovo uspjeh ne samo za Patrika nego…

Školski portal: Kako bilo koje predavanje učiniti posebnim

Kako bilo koje predavanje učiniti posebnim

... svoje tajne kako predavanje učiniti…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…