Školstvo u medijima
UČITELJI KATKAD ZABORAVE ODNOSITI SE PREMA NJIMA U SKLADU S NJIHOVOM DOBI
Učiteljica je od memeova radila naljepnice za ocjenjivanje učeničkih radova
objavljeno: 19. studenoga 2018.

„Ocjenjivala sam i bila sam zaista frustrirana te sam pomislila: „Kad bi moji učenici samo mogli vidjeti moj izraz lica sada”. Jer, njihovi su odgovori bili nevjerojatno pogrešni”, rekla je Fatima za BuzzFeed News.

Zato sam jednostavno odlučila otisnuti nekoliko memeova. I učinila sam upravo to, koristeći se običnim printerom i naljepnicama.

Fatima je objavila Tweet o svojim naljepnicama, a koji je postao viralan s više od 40 tisuća retweetova. Morate priznati, naljepnice su sjajne i njeni ih učenici obožavaju.

„Oni vole meemove i pokušavali su ih uvesti u učionicu na sve moguće načine”, kaže.

„Podijelila sam radove učenicima i oni su se istog časa počeli smijati. Trebalo im je nekoliko minuta da se smire.”

Vremenom bi se uzrujali ako ne bi dobili naljepnicu na svom radu. I da, redovito su dobivali i ocjene. Naljepnice su samo dodatna zabava. Popularni Tweet bio je prilika za Fatimu da pouči svoje učenike društvenim mrežama i tome što znači kad nešto postane viralno.

„To je bio super poučni trenutak”, kazala je.

S 27 godina Fatima je mlada učiteljica i zna kako je tanka linija između patronizirajućeg i prijateljskog odnosa. Njezini su učenici u višim razredima srednje škole i mnogo su zreliji nego što je to ona bila u srednjoj školi. Mnogi od njih već rade kako bi pomogli svojim obiteljima.

„Ta su djeca mnogo odraslija nego što mislimo”, rekla je. „Mislim da učitelji katkad zaborave odnositi se prema njima u skladu s njihovom dobi.”

………………

NAPOMENA

  • BuzzFeed News – popularnameđunarodna novinska organizacija.
  • Izvor: buzzfeednews.com