Školstvo u medijima
IZ DRUGIH MEDIJA | 24 SATA
‘Moramo djeci što više čitati bajke, tako oni uče razmišljati’
objavljeno: 22. studenoga 2018.

Čitam jako puno i svidjelo mi se ovo propovijedanje stričeka glumca. Meni je kao maloj baka stalno pripovijedala ili čitala priče, rekla nam je trećašica Paula ŠALAMON iz Prve osnovne škole u Čakovcu.

Nju i ostale školarce u prva četiri razreda prošli je tjedan posjetio naš veliki glumac Zijah SOKOLOVIĆ, koji im je pripovijedao pobjedničku priču natječaja ‘Bajkaonica za pet’.

Pisanje, pripovijedanje i čitanje bajki glavna je tema ovogodišnjeg, petog po redu projekta ‘Neka odrastanje bude dječja igra’, koji u suradnji s Niveom, odnosno tvrtkom Beiersdorf Hrvatska, provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Zijah Sokolović je ambasador ovogodišnjeg projekta, a u ‘Bajkaonicu’ su uključena brojna poznata lica iz javnog života, poput Doris PINČIĆ ROGOZNICE, Ide PRESTER i Luke BULIĆA.

‘Bajkaonica’ je ove jeseni obuhvatila škole diljem cijele Hrvatske. Na radionicama s volonterima u lokalnim DND-vima, u svakome gradu u pisanju bajki koje su išle na natječaj, sudjelovalo je i po dvjestotinjak djece.

Ideja je vrlo neobična i potrebna današnjoj djeci jer oni uglavnom komuniciraju telefonom ili uz televiziju, rječnikom koji je dio svakodnevice te se uklapa u njihovu brzinu i način života. Ovaj projekt je pokušaj da se fond riječi kod djece proširi kroz maštu i bajke koje su elementarne za razvoj svakog djeteta, te pospješi njihov način razmišljanja i komunikacije s okolinom – rekao nam je Zijah Sokolović. [ IZ DRUGIH MEDIJA | 24sata.hr ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.