Zanimljivosti
PRIMJER IZ VELIKE BRITANIJE
Bazeni u privatnim britanskim školama otvoreni i za učenike iz državnih škola
objavljeno: 29. studenoga 2018.

… u stanju je plivati samo do 25 metara. Zbog toga će ministarstvo odvojiti 320 milijuna funti u svrhu poboljšanja nastave plivanja.

– Mnoge nezavisne škole već su uvele ovu praksu, ali druge škole mogu i moraju učiniti više kako bi pomogle svakom djetetu u njihovoj zajednici – kazao je Hinds.

Brojke kažu da 72 posto učenika iz osnovnih škola pohađa satove plivanja na javnim bazenima, 15 posto njih ima vlastiti bazen, a 10 posto koristi neku drugu vrstu privatnih bazena.

– Ravnateljice privatnih škola koje su stavile svoje bazene na raspolaganje djeci iz državnih škola kažu kako je ovo najbolje rješenje i za škole i za djecu – navodi Charles Johnston, jedan od direktora državnog tijela zaduženoga za sport u Engleskoj.

Mnogi upozoravaju da vlada mora učiniti mnogo više kako bi pružila jednake mogućnosti djeci iz svih zajednica, bez obzira na rod, sposobnosti, podrijetlo ili mjesto u kojem žive te da je potrebno ciljano pojačati programe pomoći u mjestima u kojima su oni najpotrebniji.

Činjenica je i da je čak šestero od desetero britanske djece koja završe osnovnu školu pretila. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Prema The Guardian ]