Školstvo u medijima
PRVA RIJEČKA HRVATSKA GIMNAZIJA > ISPRED SVIH
Prvi u Hrvatskoj imaju izborni predmet kreativnog čitanja
objavljeno: 3. prosinca 2018.

…  i to uglavnom autorima koji pripadaju riječkom području. Pojašnjavajući kako je novi izborni predmet iznikao iz prošlogodišnjeg projekta »Rijeka riječi« u okviru kojeg je tijekom jednog tjedna Prva riječka hrvatska gimnazija ugostila cijeli niz pisaca, knjižničarka Sandra VIDOVIĆ navodi da se projekt ove godine proširio.

– Cilj projekta je približiti mladima lokalnu književnu scenu i potaknuti interes za čitanjem domaće literature izvan okvira školske lektire. Projekt je ostvaren u suradnji s neformalnom književnom skupinom Ri Lit, a učenici kroz njega stvaraju prijateljstvo s književnicima.

Dolaze na susrete s njima pripremljeni i sami moderiraju te susrete. Projekt se financira iz Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke i ove godine interes su pokazale i Gimnazija Andrije Mohorovičića te Građevinska tehnička škola Rijeka, pojašnjava Vidović.

Dodajući kako je velika prednost što su učenici spoznali da postoji riječka književna scena, profesorica Helena de Karina kaže da je novi izborni predmet namijenjen učenicima 3. i 4. razreda, no riječki su pisci ušli i u prvi razred. [ IZ DRUGIH MEDIJA | novilist.hr ]  Cijeli tekst pročitajte OVDJE.