Zanimljivosti
OŠ VLADIMIR NAZOR, ĐAKOVO
Za projekt eTwinning treba istražiti i opisati božićne običaje
objavljeno: 15. siječnja 2019.

Koordinatorice su projekta u našoj školi prof. engleskog jezika Željka STARČEVIĆ i Ivana HRASTOVIĆ MANDARIĆ. U projektu sudjeluju 73 učitelja i više od 200 učenika iz različitih europskih zemalja – Italije, Mađarske, Rumunjske, Grčke, Njemačke, Finske, Danske, Srbije, Litve i Hrvatske, a radni je jezik engleski.

Osnovna je svrha projekta istražiti i opisati božićne običaje u svojoj zemlji, izraditi božićne čestitke i likovne radove, otpjevati božićne pjesme i prevesti na engleski jezik neku zanimljivu legendu vezanu za zemlju iz koje dolazi svaki sudionik i tradicionalne božićne recepte.

Projekt je počeo u rujnu 2018. i trajat će do lipnja 2019., odnosno do kraja ove školske godine i provodi se putem platforme eTwinning u TwinSpaceu. Putem platforme eTwinning učitelji i učenici sudionici projekta mogu komunicirati, surađivati i razmjenjivati znanja i iskustva te dijeliti projektne materijale i zajednički kreirati projektne dokumente.

Ovaj projekt eTwinning ne uključuje mobilnost učenika već se sve aktivnosti isključivo odvijaju putem digitalne obrazovne platforme TwinSpace, kojoj i učitelji i učenici mogu pristupiti sa svojim korisničkim podatcima na računalima u informatičkoj učionici ili od kuće.

Prva je aktivnost projekta bila izrada projektnog loga, zatim su učenici predstavili svoje škole i svoje zemlje, a većina je materijala obrađena u Padletu, dokument pod nazivom Our countries i alatu e-maze – galerija likovnih i kreativnih radova učenika. Izrađena je i digitalna knjiga u Storyjumperu koja prikazuje svu čaroliju Božića u različitim europskim zemljama, kao i kreativnost učenika u njihovim likovnim radovima.

Dio ove čarolije i učeničke kreativnosti možete vidjeti na sljedećim linkovima:

…………

učiteljica mentorica Ivana HRASTOVIĆ MANDARIĆ i učiteljica mentorica Željka STARČEVIĆ