Školstvo u medijima
SPLIĆANKA MARINA MEIĆ UVRŠTENA JE NA LISTU 30 NAJBOLJIH PROMOTORA ČITANJA U CIJELOM SVIJETU
‘Djeci treba čitati od malena i to barem 15 minuta svaki dan’
objavljeno: 28. siječnja 2019.

Čitanje smatram najboljim načinom razvijanja kritičkog mišljenja. Ono nas potiče da pogledamo situaciju iz više perspektiva, da razumijemo ljude i događaje, da budemo više otvoreni i tolerantni.

Osim toga čitanjem širimo vokabular, razvijamo maštu, kreativnost, širimo opće znanje, ističe Marina Meić, potpredsjednica splitskog ogranka Hrvatskog čitateljskog društva. Marinu je, kao prvu osobu iz Hrvatske, Međunarodna čitateljska organizacija (ILA – International Literacy Association) uvrstila na svjetsku listu “Top 30 mladih ispod 30 godina” koji promiču čitanje. Na listi se nalaze aktivisti iz 13 država koji su u promicanju čitanja postigli iznimne rezultate.

ILA je, dodajmo, organizacija s više od 300.000 članova iz 146 zemalja, koje čine učitelji, znanstvenici, istraživači i tvorci obrazovnih politika.

Uvrštenje u ILA-in top 30 svakako znači priznanje za moj dugogodišnji volonterski rad, posebno u području promicanja čitanja. Za Hrvatsko čitateljsko društvo to je velika čast jer nam daje vjetar u leđa da nastavimo raditi punom parom na promociji čitanja i pismenosti u Hrvatskoj i da je prepoznat trud na svjetskoj razini – istaknula je ova mlada Splićanka zaposlena na Sveučilištu u Splitu te kao pedagoginja pripravnica u splitskom Dječjem vrtiću Montessori. [ IZ DRUGIH MEDIJA | 24sata.hr ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.