Zanimljivosti
OŠ SUHOPOLJE
Stihovima zime do rime
objavljeno: 30. siječnja 2019.

Pjesničku radionicu Stihovima zime do rime za suhopoljske petaše održala je Mirjana KOTROMANOVIĆ, voditeljica dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici u suradnji s učiteljicom hrvatskoga jezika Ivančicom FETT-ŠKVARIĆ.

Radom u skupinama, uza zadane smjernice i riječi, učenici su pisali pjesme i priče s motivima zime. Nakon toga čitali su i međusobno vrednovali svoje uratke. Budući da su Mirjanu već upoznali pri svom zajedničkom posjetu Gradskoj knjižnici u Virovitici, čega se sjećaju s velikim oduševljenjem, učenici su i sad bili iznimno motivirani i domišljati.

Ovakve radionice književnoga izražavanja i stvaranja potiču razvoj umijeća kreativnoga pisanja, unapređenje pjesničkih vještina te izražajno čitanje i doživljavanje poezije i proze.

Odlična suradnja učitelja OŠ Suhopolje s ostalim institucijama i ovaj se puta pokazala punim pogotkom, a uz to je dogovoren i sljedeći susret, kad će kreativno-literarnim radionicama pod vodstvom Mirjane Kotromanović prisustvovati učenici prvih razreda s učiteljicom Violetom MILOŠEVIĆ.

……….

Ivančica Fett-Škvarić, prof. | OŠ Suhopolje