Školska knjiga za vas
Podižemo standarde poučavanja engleskog jezika u našim srednjim školama
Školska knjiga i Cambridge University Press u Hrvatsku donose seriju udžbenika Think
objavljeno: 11. veljače 2019.

Iznimno nas veseli što za gimnazije i srednje škole možemo ponuditi seriju udžbenika Think (A2 – C1, na pet razina) autorskog tima Herbert Puchta, Jeff Stranks i Peter Lewis-Jones. Sigurni smo da će ti udžbenici biti inspirativni i za nastavnike i za učenike te im omogućiti da nastave podizati standarde poučavanja engleskog jezika u našim srednjim školama.

Kako u učionici tako i kod kuće, Think se ne zaustavlja na snažnom razvoju jezičnih vještina, nego je usmjeren prema razvoju cjelovite osobnosti učenika s naglaskom na kritičko mišljenje i svijest o vlastitoj vrijednosti te pomaže u razvijanju navika uma potrebnih za uspješan i ispunjen život tijekom školovanja i poslije.

Think istražuje kompleksna pitanja i teme koje potiču na razmišljanje, a temelji se na istraživanjima kognitivnog razvoja tinejdžera i na Cambridge English Corpusu što učenicima omogućuje to da uče jezik onako kako se on zaista upotrebljava.

Svi udžbenici, sve nastavne cjeline u njima i pojedinačne jezične vještine, uključujući i bogatstvo vokabulara, mapirani su prema Common Europea Framework of Reference for Languages, pa će nastavnici lako planirati i pratiti ishode učenja.

Stranice Think Exam pripremaju učenike za uspjeh na završnim ispitima, a materijali Online Workbook i Online Practice u Cambridge Learning Management System proširuju gradivo i utvrđuju napredak učenika te produbljuju uronjenost u jezik, kulturu i književnost mnogo više nego što bi bilo moguće samo na nastavnim satima u školi. Uzorke možete vidjeti ovdje.

Cambridge Learning Management System omogućuje nastavnicima da upravljaju zadaćama i aktivnostima učenika, klikom miša zadaju različite zadatke prema individualnim sposobnostima, prate napredovanje cijelog razreda i učenika pojedinačno.

Vrijeme koje nastavnici uštede na ispravljanju, ocjenjivanju i izvještavanju (ovo je sve automatski) mogu utrošiti na najvažniji posao – rad s učenicima.

Think Presentation Plus, platforma za interaktivnu ploču (ili računalo i projektor), omogućuje pristup cjelokupnome materijalu s jednog mjesta:

  • Student’s Book, Workbook, audio i videomaterijali za učionicu
  • dodatne online video, gramatičke, leksičke i komunikativne aktivnosti, s fotokopirnim listovima i literarnim tekstovima
  • Cambridge Learning Management System
  • Online Teacher Training Course