Zanimljivosti
I TOGA IMA
Detoksikacija od društvenih mreža
objavljeno: 25. veljače 2019.

… uključujući one na Facebooku, Snapchatu i Instagramu.

To je napravljeno iako je 21. siječnja krajnji rok za prijave na Sveučilište i iako su društvene mreže snažan alat za promicanje Sveučilišta među potencijalnim studentima i studenticama.

Za vrijeme gašenja društvenih profila Sveučilište je organiziralo niz događaja u kampusu, koji promiču zdrav život i bavljenje fizičkom aktivnošću, pa je tako korištenje teretanom bilo besplatno. Knjižnice su također organizirale događaje u kojima se studente poticalo da umjesto elektroničke verzije knjiga koje čitaju potraže tiskane.

– Osnovna je dobrobit digitalne detoksikacije da ljudi shvate koliko vremena provode na društvenim mrežama i da se, možda, zapitaju zašto se to događa. Želimo im pružiti priliku da vide što propuštaju dok provode vrijeme na društvenim mrežama i potaknuti ih na komunikaciju licem u lice – kaže Lee HADLINGTON, profesor cyberpsihologije.

No, to podrazumijeva i mijenjanje nekih navika.

– Ova me akcija nagnala na razmišljanje koliko i sama vremena provodim na društvenim mrežama. Shvatila sam da se uključujem na njih čim upalim računalo. Nastojat ću to promijeniti – kaže studentica medijskog smjera Alice ARNOLD. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Prema BBC Education  ]