Zanimljivosti
OŠ VOĆIN, OŠ SUHOPOLJE I OŠ GRADINA
Grofovske ljubavi u učeničkim djelima
objavljeno: 26. veljače 2019.

Učenici su imali zadatak u dva tjedna trajanja natječaja po kategorijama izraditi fotografije, likovna djela ili mini videouradke s temom suhopoljskih grofova Janković i ljubavi. Sudjelovali su učenici OŠ Voćin, OŠ Suhopolje i OŠ Gradina. Suhopoljski petaši oduševili su publiku svojim radovima s temom „grofovske ljubavi”.

Na završnoj svečanosti i proglašenju pobjednika posebnu su pozornost publike privukli radovi petih razreda učenika OŠ Suhopolje, koji su sudionici programa Škole za život, pa su tako na svojim tabletima uz mentorstvo nastavnice hrvatskog jezika Ivančice FETT ŠKVARIĆ, u programu „STOP ANIMACIJA”, izradili prava mala filmska djela.

Nagrade u toj kategoriji osvojili su Lana ŠAFRAN I Marko ŠAPINA, za najzanimljiviji mini videouradak o povijesno-ljubavnoj temi Grofovska ljubav.

U šestim je razredima nagradu odnijela učenica gradinske škole Klara NENADOVIĆ, za svoj kolaž ljubavne tematike, a u sedmim je razredima najbolju fotografiju imala Lana MOSLAVAC, također iz Gradine.

Program je otvorio mali zbor OŠ Suhopolje, pod vodstvom nastavnice Irene MARAS.

Posebni gosti programa završne svečanosti bili su mladi glumci Tena Maria RAJNER, učenica 2. razreda iz Mikleuša [mentorica Svjetlana MOJZEŠ], Noa KUNIĆ [mentorica Iva BRUSAČ] iz Pitomače i Petar TURNAJ učenik OŠ Ivane Brlić-Mažuranić [mentorica Sanja PAVELKO] iz Virovitice, koji su ove godine nastupili i na Županijskom Lidranu šaljivim monolozima ljubavne tematike i osvojili simpatije publike.

Svečanost su uljepšali i učenici glazbene škole Jan Vlašimsky – odjela u Suhopolju: Magdalena PRAVDIĆ, Mateo OSMANOVIĆ, Kristian MATKOVIĆ i Lucija LUKAČEVIĆ – svojim nadahnutim solo izvedbama na gitarama [mentor Mario PETRINJAK].

Nagrade za pobjednike osigurala je TZ Suhopolje, a direktorica Marija Hodak čestitala je svim sudionicima i uručila nagrade najboljima.

Priznanja i pohvalnice uručili su svim sudionicima volonteri organizatora – Udruge KrEdA, a poklon-paketiće za sve sudionike pripremila je izdavačka kuća ŠKOLSKA KNJIGA, koja uvijek prati kulturna i edukativna događanja za učitelje i učenike u županiji.

Mladi umjetnici i kreativci i njihovi gosti, roditelji i učitelji odlično su se zabavili u prepunom Restoranu Park u Suhopolju – a za kraj programa imali su prilike uživati u izvrsnim izvedbama Vokalnog sastava CONTESSA iz Suhopolja, sastavljenom od učiteljica i učenika suhopoljske škole.

……………

Natalija KOŽIĆ LUKAČEVIĆ