Zanimljivosti
TEHNIČKA ŠKOLA NIKOLE TESLE, VUKOVAR
Učenici nastavljaju s uspjesima na raznim natjecanjima
objavljeno: 27. veljače 2019.

Tako se na županijskoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike LiDraNo, koja je održana u vinkovačkom kazalištu Joza Ivakić, Tehnička škola Nikole Tesle u kategoriji scenskih nastupa predstavila tekstom koji je rad učenika pod nazivom „Ćelava pjevačica na LidraNu”. Tekst su uprizorili učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda tehničara za računalstvo Dario RENDULIĆ, Kristijan KMET, Denis PAULENKA, Luka BOGOJEVIĆ i Niko TIN SABLIĆ pod mentorstvom profesorice Lilijane RADOBULJAC. U kategoriji srednjoškolskih skupnih nastupa ovi su mladići predloženi za državnu smotru LiDraNo kao predstavnici Vukovarsko-srijemske županije.

Učenici Tehničke škole Nikole Tesle sudjelovali su na LiDraNu i s literarnim radom. U toj je kategoriji ovu vukovarsku školu predstavljala učenica prvoga razreda tehničara za računalstvo Lucija BILANDŽIĆ s radom pod nazivom „Vrijedna divljenja”. Mentorica joj je bila profesorica Irina MATIĆ.

Pod mentorstvom profesora Damira GOLUBA i profesorice Irine MARIĆ, učenici Tehničke škole Nikole Tesle već tri godine zaredom uspješno sudjeluju na natjecanju „Ponos domovine” pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske. I ove su godine učenici prvih i trećih razreda uspješno prošli dva eliminacijska testa i domaćini su poluzavršnice natjecanja koja će se održati 2. ožujka u Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar. [ IZ DRUGIH IZVORA | press032.com ]