Iz školskog svijeta
DAN OTVORENIH VRATA EKONOMSKOG FAKULTETA U ZAGREBU
Hrvatski ured za osiguranje potaknut će srednjoškolce i studente na razmišljanje o financijskoj pismenosti
objavljeno: 28. veljače 2019.

Srednjoškolcima viših razreda osnovnih škola HUO će predstaviti cjelokupnu industriju osiguranja, a naglasak će staviti na važnost financijske pismenosti.

U sklopu vlastitog štanda na Danu otvorenih vrata EFZG-a Hrvatski ured za osiguranje potencijalnim budućim studentima ekonomije predstavit će društvenu igru „Manje rizika, više zabave”. Riječ je o društvenoj igri, koju je HUO, u sklopu svoje akcije „Znanje je najbolje osiguranje”, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, izdao i distribuirao svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a temeljem pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje. Tom se igrom djeca i mladi na zabavan i kreativan način upoznaju s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.

Dan otvoreni vrata EFZG-a namijenjen je srednjoškolcima viših razreda koji će tom prigodom moći razgovarati s nastavnicima, studentima i potencijalnim poslodavcima, sjesti u studentske klupe, razgledati fakultet i knjižnicu, a nastup Hrvatskog ureda za osiguranje na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata bit će prilika da srednjoškolci testiraju svoja znanja o financijama i osiguranju sudjelovanjem u igranju edukativne društvene igre „Manje rizika, više zabave”.

„Hrvatski ured za osiguranje, kao aktivni sudionik Nacionalnoga strateškog okvira financijske pismenosti potrošača, intenzivno već godinama provodi vlastite aktivnosti na području financijske pismenosti. Najviše se usmjeravamo prema mladima, jer smatramo da se svijest o osobnoj odgovornosti treba i može razvijati već od najranije dobi. Naši će se napori u tom smjeru i nastaviti, ali želja je i da se financijska pismenost uključi i u formalne oblike obrazovanja. Zasad financijska pismenost u nekim školama postoji kao fakultativni predmet i raduje nas što je na taj način postala dio obrazovnog sustava u Hrvatskoj, no za veće iskorake bit će nam potrebni formalni programi u edukativnom sustavu u Republici Hrvatskoj”, rekao je Hrvoje PAUKOVIĆ, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

Svi zainteresirani učenici izlagački štand Hrvatskog ureda za osiguranje mogu posjetiti danas, 1. ožujka od 12 do 15 sati u studenskom restoranu Kefa na adresi Trg J. F. Kennedyja 6.