Pljesak molim
ON-LINE KVIZ „KOLIKO POZNAJEŠ HRVATSKI SABOR“
Učenici zagrebačke OŠ Josipa Račića najbolje poznaju Hrvatski sabor
objavljeno: 1. ožujka 2019.

… saborska Služba za građane u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Deset najbolje plasiranih timova su: OŠ Josipa Račića Zagreb, OŠ Kneževi Vinogradi, OŠ Draganići,  OŠ „Đuro Pilar“ Slavonski Brod, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Luka iz Sesveta, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca , OŠ „August Harambašić“ Donji Miholjac,  OŠ Antuna Mihanovića Klanjec te OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Na kvizu su sudjelovale 54 osnovne škole iz svih krajeva Hrvatske, sa svojim šesteročlanim timovima (3 natjecatelja i 3 zamjene) ili ukupno 324 učenika.

Kroz 30 kviz pitanja učenici su pokazali koliko poznaju Hrvatski sabor, njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, ali i koliko znaju o suvremenom Saboru, načinu njegova rada te pravima i odgovornostima saborskih zastupnika.

Kviz-pitanja proizašla su iz nastavnog plana i programa povijesti za  6., 7. i 8. razred, uključujući odgojno-obrazovne ishode Kurikuluma međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Pokrovitelj natjecanja, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan JANDROKOVIĆ, uručit će prigodne nagrade najboljim timovima – prijenosno računalo za škole prva tri tima, deset najbolje plasiranih dobit će pohvalnice za učenike koji su se natjecali, dok će zahvalnice biti poslane svim školama i mentorima koji su sudjelovali u natjecanju. [ HINA ]