Školska knjiga za vas
E-SFERA – CJELOVIT DIGITALNI SUSTAV UDŽBENIKA
Saznajte što je e-sfera, hrvatska digitalna platforma za novo doba poučavanja i učenja
objavljeno: 7. ožujka 2019.

Školska knjiga kao najveći hrvatski izdavač već desetljećima pruža potporu učiteljima i školama prateći suvremena kretanja u području odgoja i obrazovanja te didaktičko-metodičke i pedagoške zahtjeve. Nakon e-nauči, prvih udžbenika s višemedijskim materijalima, i e-priručnika, jedinstvenog digitalnog alata za pripremu i izvođenje nastave, koji su u upotrebi od 2014. godine, Školska knjiga pokrenula je 2018. godine e-sferu – cjelovit digitalni sustav udžbenika za novo doba poučavanja i učenja.

Kvalitetni udžbenici koje su na temelju dugogodišnjeg iskustva u nastavi napisali poznati i provjereni stručnjaci – autori, didaktičari i metodičari – usklađeni su sa zahtjevima kurikuluma i suvremenim spoznajama. Stručno izrađeni, pomno didaktički oblikovani i svrhoviti dodatni digitalni sadržaji usklađeni s načelima učenja i poučavanja te usmjereni prema ostvarivanju odgojno-obrazovnih ishodadostupni su uza svaku nastavnu jedinicu. 

Sinergija tiskanog i digitalnog dijela udžbeničkoga kompleta danas pruža sasvim nove mogućnosti prilagodbe, proširivanja i produbljivanja sadržaja te sasvim nove načine ponavljanja i uvježbavanja kako bi učenici dosegnuli željene ishode.

 ■  Kako se služiti e-sferom  ■  

Na stranicama svih novih udžbenika Školske knjige za frontalnu primjenu u školskoj godini 2019./2020. godine nalaze se kodovi. Za očitavanje koda iz udžbenika dovoljno je na pametni telefon ili tablet preuzeti aplikaciju e-sfera (u trgovini Play ili trgovini App Store). S pomoću aplikacije skenira se kod te se otvaraju dodatni digitalni sadržaji.

TAKVO JEDINSTVENO RJEŠENJE:

♦ odgovara na potrebe suvremene nastave i novih naraštaja naviknutih na digitalno okružje i drukčiji pristup informacijama

♦ usmjerava učenike na točno određen sadržaj u sigurnom okružju

♦ potiče zanimanje i motivaciju učenika u praćenju nastave

♦ pomaže u uspješnom ostvarivanju ishoda, usvajanju temeljnih vještina i razvoju kompetencija učenika

♦ učiteljima i nastavnicima omogućuje vrlo jednostavnu pripremu nastave

♦ nudi provjerene i pomno smišljene sadržaje te im pomaže u svakidašnjem radu.

Uz to, svi udžbenici Školske knjige za provedbu eksperimentalnog programa dostupni su na MozaBook platformi. MozaBook je platforma mađarske tvrtke Mozaik Education koja se upotrebljava u mnogobrojnim školama u dvadesetak zemalja u Europi i svijetu. Svojim višenamjenskim ilustracijama, animacijom i prezentacijskim rješenjima sadržaji dostupni na MozaBook platformi nastavnicima pomažu kreativno organizirati nastavu. Zanimljivi interaktivni sadržaji, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše svladati nastavne sadržaje.

  • Za više informacija posjetite naše mrežne stranice http://www.e-sfera.hr i otkrijte što vam donose novi obrazovni sadržaji.