Zanimljivosti
RADIO GAV SLUŽBENO POČEO S RADOM
Šibenski gimnazijalci sada će školske teme obrađivati i u eteru
objavljeno: 13. ožujka 2019.

…a program Radio GAV-a vodit će učenici prvih i drugih razreda uz podršku ravnatelja Josipa PAIĆA i profesorice hrvatskog jezika Danijele GRUBIŠIĆ.

– Drago mi je podržati tu inicijativu osnivanja internetskoga gimnazijskog radija, da se pokreće platforma na kojoj će se prije svega obrađivati teme koje su vama mladima zanimljive. Ne sumnjam da će biti dobre glazbe, ali da ćete kroz radio oblikovati i svoje stavove, a možda se neki prepoznaju u voditeljskom poslu pa im to postane zanimanje. Nadam se da je ovo početak dugačke tradicije – kazao je na svečanom otvorenju šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Radio GAV pionirski je projekt, a nastao je zahvaljujući upornosti ravnatelja Paića, koji je pribavio svu potrebnu opremu i dokumentaciju.

– To je novost, pogotovo kad gledamo kurikulum koji sve više potiče novu informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, pa je to jedan od načina uključivanja u kurikulum. Želja nam je uključiti sve učenike i profesore u Školu za život, dok će učenici stjecati razne kompetencije, čitalačke, medijske, govorničke i tako dalje – izjavio je ravnatelj Paić.

Program će voditi i uređivati učenici, ali uz mentorstvo Danijele Grubišić, kojoj je želja naučiti ih novinarske vještine i samostalni istraživački rad.

– Daljnji je plan uključiti čitavu školu na način da svaki predmet osmisli jednu emisiju koja bi u biti bila naš nastavni materijal. Ove godine, prije nego što smo pokrenuli radio, baš na satu hrvatskoga palo nam je na pamet napraviti edukativno-zabavnu emisiju vezanu za anglizme u govoru, jer učenici poznaju te anglizme, ali ne znaju hrvatske zamjene za te riječi. Tu smo emisiju snimili i poslali je na državnu smotru Lidrano, ali što je još važnije učenici su naučili raditi ankete, izrađivati kostur emisija i birati ono što je zanimljivo, ali i zabavno – naglasila je Grubišić.

Radio ima četiri učenice zadužene za tehnički i informatički dio.

– Zadužena sam za informatički dio, a uz mene tu su i tri tehničarke. Svaki dan naučimo nešto novo i dobro se snalazimo – kazala je Laura GALIĆ, glavna urednica radija.

Radio nije radio bez spikera, a GAV ih ima čak petero.

– Sudjelujem u kazališnoj radionici gdje smo imali dosta govorničkih vježbi i to mi pomaže u odrađivanju posla. Nadam se da će moj glas biti ugodan slušateljima i trudit ću se biti što prirodniji kao bih bio što pristupačniji našoj mladeži – poručio je Luka Ćevid, jedan od spikera. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sibenskiportal.rtl.hr ]