Iz školskog svijeta
PRIMJERI ■ U ŠKOLI U ŠKOTSKOJ
Roditeljima zabranjeno razgovarati s učiteljima
objavljeno: 15. ožujka 2019.

…odlučili su uvesti novi obrazac ponašanja. Odsad je roditeljima strogo zabranjeno razgovarati s učiteljima kad dovode djecu u školu ili odlaze po njih. Jedina je dopuštena komunikacija između profesora i roditelja uljudni pozdrav pri dolasku i odlasku.

– Ako roditelj poželi razgovarati s nastavnicima o problemima i nedoumicama, za to će morati tražiti dopuštenje od tajništva škole. Svaki će roditelj morati otići do njihova ureda i zakazati sastanak te objasniti razloge razgovora s učiteljem. Svi koji se ne budu pridržavali školskog reda i pravila za početak će dobiti opomenu škole. Ako nastave u neprimjerenom tonu, bit će zamoljeni da napuste školski posjed – objasnila je ravnateljica Fiona DONNELLY.

Kako bi nametnula novi obrazac ponašanja, Osnovna škola Sandwood svoju je uredbu ovjerila i u općini. Svi su roditelji dobili i službeno pismo na svoju kućnu adresu u kojem su objašnjeni razlozi takve odluke. I lokalne su vlasti stale na stranu odlučnog ravnatelja te istaknule da je potrebno izbjegavati da se o osjetljivim i privatnim temama raspravlja naglas pred svima. Pritom su napomenuli da nastavnici, čiji je posao već toliko zahtjevan da im ne trebaju „dodatne borbe”, moraju biti zaštićeni.  [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Prema Sky News ]