Zanimljivosti
INDUSTRIJSKA STROJARSKA ŠKOLA ZAGREB
Učenici i nastavnici na međunarodnoj konferenciji SkillMe.EU 2019.
objavljeno: 20. ožujka 2019.

… održanoj u Srednjoj tehničkoj školi u Kopru u susjednoj Sloveniji. Konferencija SkillMe.EU 2019. povezuje industriju i strukovno obrazovanje u okviru regije Alpe-Adria u područjima strojarstva, elektrotehnike, pneumatike, mehatronike i servisiranja automobila.

Učenici i nastavnici ISŠ-a imali su prilikuposlušati interaktivna izlaganja stručnjaka iz zemalja sudionica konferencije: Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske, a jedan od važnijih zadataka konferencije bila je i promidžba strukovnog obrazovanja.

Nastavnik ISŠ-a Mate Sabol bio je mentor međunarodnoj skupini učenika regije Alpe-Adria koji su s učenicima ISŠ-a posjetili Porshe InterAuto servis u Kopru i radeći u mješovitim timovima pokazali izvrsno poznavanje automehatronike i vještinu snalaženja u novim okruženjima služeći se engleskim jezikom službenim jezikom konferencije. Konferencija SkillMe.EU 2019. bila je, kako za učenike, tako i za nastavnike ISŠ-a, korisno iskustvo za jačanje stručnih kompetencija, ali i prilika za umrežavanje s drugim školama pa ISŠ-ov tim zahvaljuje Krištofu DEBELJAKU na pozivu za konferenciju kao i Tehničkoj školi iz Slavonskog Broda koja je zagrebačku Industrijsku strojarsku školu prepoznala kao ravnopravnog sudionika konferencije SkillMe.EU 2019.