Iz školskog svijeta
GRAD SLAVONSKI BROD POZIVA NA JEDINSTVENO PUTOVANJE
Vlakom iz davnina u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić
objavljeno: 25. ožujka 2019.

… čuti neke od najljepših bajki te uživati u bogatom programu u Slavonskom Brodu.

Svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić ove godine dobiva novo ruho! Manifestacija koja se već tradicionalno svake godine održava u Slavonskom Brodu, gdje je spisateljica napisala neke od svojih najpoznatijih djela, ove će godine biti bogatija i suvremenija nego ikad.

Zahvaljujući Gradu Slavonskom Brodu, inicijatoru i pokrovitelju manifestacije, koji na projektu surađuje sa svjetski poznatom umjetnicom Helenom Bulajom Madunić, Laboratorijem zabave te Hrvatskim željeznicama, mališani i njihovi roditelji imat će priliku iskusiti jedinstveni doživljaj uz nezaboravnu vožnju vlakom.

„Neizmjerno sam ponosan što smo ove godine bitno osuvremenili i razigrali svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić, učinivši program još bogatijim i raznovrsnijim, što će sigurno privući još više posjetitelja iz cijele Hrvatske”, izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

✿ Pripovjedno putovanje „U svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić” počet će u subotu, 6. travnja 2019. prikazivanjem animiranih filmova nastalih prema djelima spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

✿ Idućeg dana, 7. travnja, Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz Priča iz davnina krenut će vlakom iz Zagreba u Slavonski Brod. U posebno osmišljenom programu interaktivnih pričaonica i kreativnih radionica, u Vlaku iz davnina prvi će se put u Hrvatskoj zajednički stvarati i pričati priče uživo s vrhunskim umjetnicima zabave.

Nakon dolaska u Slavonski Brod, posjetitelje očekuje Piknik iz davnina, kreativne fotkaonice, brojne radionice te koncert mladoga zagrebačkog etnobenda Balkalar koji je svojim izvedbama starih etnopjesama zadužen za razigrano, veselo, nostalgično ozračje po uzoru na piknike našeg djetinjstva.

I dok tako vlak lagano ide prema slavonskoj ravnici, prolazeći kroz Šumu Striborovu, mlin Neve Nevičice, Legengrad Regoča, svijet male vile Kosjenke, ognjište Potjehova djeda i istinu Svarožića, male i velike putnike iz Zagreba i drugih gradova na putu prema Slavonskom Brodu vodit će pripovjedači, glumci, glazbenici, ilustratori, animatori, snimatelji i ostala velika i mala djeca posade StoryLand.Express storytelling. Kapetanica ove posade svestrana je, međunarodno nagrađivana umjetnica i pripovjedačica Helena Bulaja Madunić, koja već punih 25 godina diljem svijeta, od Zagreba, preko New Yorka, Madrida, Tokija, sve do Novog Zelanda, svojim inovativnim i osebujnim interpretacijama promovira našu baštinu. Tu je još neumorni duo iz Laboratorija zabave Ana i Dijana te Lovro Krsnik, posljednjih tjedana poznatiji kao mladi redatelj u neobičnoj akciji, koji između proba predstava juri na Markov trg čitati knjige izbačene iz lektire.

Grad Slavonski Brod poziva djecu i roditelje, djedove i bake te druge ljubitelje Ivaninih bajki iz cijele Hrvatske da od 7. do 13. travnja 2019. posjete Slavonski Brod.  [ IZ DRUGIH IZVORA | roditelji.hr ]