GRAD SLAVONSKI BROD POZIVA NA JEDINSTVENO PUTOVANJE

Vlakom iz davnina u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

ponedjeljak, 25. ožujka 2019.

Grad Slavonski Brod poziva na jedinstveno putovanje u čarobni svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić tijekom kojeg će se posjetitelji moći družiti s likovima iz djela najpoznatije hrvatske spisateljice bajki, gledati animirane filmove…

Vlakom iz davnina u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

… čuti neke od najljepših bajki te uživati u bogatom programu u Slavonskom Brodu.

Svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić ove godine dobiva novo ruho! Manifestacija koja se već tradicionalno svake godine održava u Slavonskom Brodu, gdje je spisateljica napisala neke od svojih najpoznatijih djela, ove će godine biti bogatija i suvremenija nego ikad.

Zahvaljujući Gradu Slavonskom Brodu, inicijatoru i pokrovitelju manifestacije, koji na projektu surađuje sa svjetski poznatom umjetnicom Helenom Bulajom Madunić, Laboratorijem zabave te Hrvatskim željeznicama, mališani i njihovi roditelji imat će priliku iskusiti jedinstveni doživljaj uz nezaboravnu vožnju vlakom.

„Neizmjerno sam ponosan što smo ove godine bitno osuvremenili i razigrali svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić, učinivši program još bogatijim i raznovrsnijim, što će sigurno privući još više posjetitelja iz cijele Hrvatske”, izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

✿ Pripovjedno putovanje „U svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić” počet će u subotu, 6. travnja 2019. prikazivanjem animiranih filmova nastalih prema djelima spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

✿ Idućeg dana, 7. travnja, Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz Priča iz davnina krenut će vlakom iz Zagreba u Slavonski Brod. U posebno osmišljenom programu interaktivnih pričaonica i kreativnih radionica, u Vlaku iz davnina prvi će se put u Hrvatskoj zajednički stvarati i pričati priče uživo s vrhunskim umjetnicima zabave.

Nakon dolaska u Slavonski Brod, posjetitelje očekuje Piknik iz davnina, kreativne fotkaonice, brojne radionice te koncert mladoga zagrebačkog etnobenda Balkalar koji je svojim izvedbama starih etnopjesama zadužen za razigrano, veselo, nostalgično ozračje po uzoru na piknike našeg djetinjstva.

I dok tako vlak lagano ide prema slavonskoj ravnici, prolazeći kroz Šumu Striborovu, mlin Neve Nevičice, Legengrad Regoča, svijet male vile Kosjenke, ognjište Potjehova djeda i istinu Svarožića, male i velike putnike iz Zagreba i drugih gradova na putu prema Slavonskom Brodu vodit će pripovjedači, glumci, glazbenici, ilustratori, animatori, snimatelji i ostala velika i mala djeca posade StoryLand.Express storytelling. Kapetanica ove posade svestrana je, međunarodno nagrađivana umjetnica i pripovjedačica Helena Bulaja Madunić, koja već punih 25 godina diljem svijeta, od Zagreba, preko New Yorka, Madrida, Tokija, sve do Novog Zelanda, svojim inovativnim i osebujnim interpretacijama promovira našu baštinu. Tu je još neumorni duo iz Laboratorija zabave Ana i Dijana te Lovro Krsnik, posljednjih tjedana poznatiji kao mladi redatelj u neobičnoj akciji, koji između proba predstava juri na Markov trg čitati knjige izbačene iz lektire.

Grad Slavonski Brod poziva djecu i roditelje, djedove i bake te druge ljubitelje Ivaninih bajki iz cijele Hrvatske da od 7. do 13. travnja 2019. posjete Slavonski Brod.  [ IZ DRUGIH IZVORA | roditelji.hr ]

 

Vezani članci
Školski portal: Svaki ostvareni zadatak postavlja novi i viši cilj

Svaki ostvareni zadatak postavlja novi i viši cilj

Ti su ga uspjesi doveli i do zasluženog poziva na…

Školski portal: Uspješno naše „Druženje s Ivanom Brlić-Mažuranić”

Uspješno naše „Druženje s Ivanom Brlić-Mažuranić”

…točnije u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja, a posjetili su…

Školski portal: Sve je bilo u znaku Ivane Brlić-Mažuranić

Sve je bilo u znaku Ivane Brlić-Mažuranić

Pripreme su počele u ožujku ove godine s uređenjem hodnika…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Sindikati nastavljaju štrajk

Sindikati nastavljaju štrajk

"Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti,…

Školski portal: Park kod škole postaje prvi ekološki održiv vrt u Rijeci

Park kod škole postaje prvi ekološki održiv vrt u Rijeci

Postavljanje visokih gredica na školskom travnjaku,…

Školski portal: U ponedjeljak štrajk u cijeloj Hrvatskoj

U ponedjeljak štrajk u cijeloj Hrvatskoj

Sindikalni čelnici Branimir MIHALINEC i Sanja…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…