Iz školskog svijeta
TIMOVI MLADIH IZ SREDNJE ŠKOLE KRAPINA I GIMNAZIJE GOSPIĆ
Poznati dobitnici natječaja za izradu stripa ili slikovnice o temi Upoznajmo zajedno EU
objavljeno: 25. ožujka 2019.

… čija je svrha osmisliti koncept kojim se na jednostavan način predstavljaju posebnosti Europske unije svim dobnim skupinama.

Prihvatljivi prijavitelji bile su (ne)formalne grupe mladih u dobi od 15 do 29 godina s najviše sedam pojedinaca. Na natječaj je pristigao 31 kvalitetno i iznimno kreativno osmišljeni rad, od čega 15 stripova i 16 slikovnica.

Pri ocjeni kvalitete slikovnice/stripa pazilo se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. Odabrani tim stručnjaka na području slikovnice/stripa, hrvatskog jezika te likovne kulture i umjetnosti na temelju četiri kriterija (ostvarenost zadatka, tekst, kreativnost i originalnost te kvaliteta ilustracija) odabrao je pobjednički rad u svakoj kategoriji:

1. KATEGORIJA: IZRADA SLIKOVNICE „Upoznajmo zajedno Europsku uniju” – 

tim „Gimnazijalci Gospić” iz Gimnazije Gospić 

Lea PRTENJAČA, Ema FILIPOVIĆ, Ivana SUKNAIĆ, Hela RADOVIĆ, Ivana ŠTIMAC, Ana MATAIJA i profesor Josip GALEŠIĆ,mentor

2. KATEGORIJA: IZRADA STRIPA „Upoznajmo zajedno Europsku uniju” – 

tim „Ekipa” iz Srednje škole Krapina 

Juraj OBREŽ, Nikola VUZEM, Luka ŠKRLEC, Lara CIZEL, Sandra MAJSEC, Petra SUČIĆ, Lea KOVAČEC i profesorica Vesna PUŠELJ, mentorica.

Predstavnici pobjedničkih projekata u obje kategorije bit će nagrađeni dvodnevnim posjetom Europskom parlamentu u Bruxellesu. Čestitamo svima koji su se upustili u izradu slikovnice i stripa s temom Upoznajmo zajedno Europsku uniju, svi radovi timova mladih kreativaca bit će objavljeni u zborniku radova na mrežnoj stranici www.Ivana-Maletic.com te dostavljeni zastupnicima u Europskom parlamentu.

Ovim putem želimo zahvaliti mladima, školama, učiteljima i učiteljicama na sudjelovanju i dostavljenim radovima koji su dokazali da imamo nadarene mlade s iznimnom maštom, kreativnosti i velikim znanjem. Nadamo se da će ova inicijativa biti poticaj za nastavak likovnoga i literarnoga kreativnog stvaralaštva naših mladih pojedinaca i timova uz mentorstvo njihovih vrijednih profesora. [ IZ DRUGIH IZVORA | ivana-maletic.com  ]