U ŠKOLSKOJ KNJIZI PREDSTAVLJENA „IGRA NA DANSKI NAČIN” DANSKE AUTORICE IBEN DISSING SANDAHL

Igra je ključan element dječjega razvoja

ponedjeljak, 1. travnja 2019.

Danska je najsretnija zemlja na svijetu, već gotovo četrdeset godina, po mnogim istraživanjima sreće i životnog zadovoljstva. Podatak je to koji izaziva radoznalost znanstvenika te zavidnost običnih laika.

Igra je ključan element dječjega razvoja

U čemu je tajna ove skandinavske zemlje? U zdravom, veselom odnosu roditelja prema svojoj djeci, u tome da uvijek uspijevaju pronaći barem malo vremena za igru sa svojim mališanima.

Poručuje to danska spisateljica Iben Dissing Sandahl, čija je knjiga „Igra na danski način” u izdanju Egmonta predstavljena u zagrebačkome sjedištu Školske knjige. Autorica poručuje da je igra ključan element dječjega razvoja te promišlja o razvoju djece pomoću igre.

– Igra potiče dječje samoizražavanje i provođenje kvalitetnoga zajedničkog vremena s roditeljima. A slobodno vrijeme nipošto nije gubitak vremena već poticaj za razvoj istraživačkog duha i mašte djece – navodi u knjizi Iben Dissing Sandahl, stručnjakinja za roditeljstvo, ovlaštena narativna psihoterapeutkinja, obiteljska savjetnica, učiteljica, ali i supruga i majka dviju djevojčica.

Na promociji knjige „Igra na danski način” u Školskoj knjizi goste je pozdravio danski veleposlanik Christian Thorning, dok su razgovor s autoricom vodile i moderirale Alis Marić i Tamara Vučković.

Marić je naša najuspješnija knjižna blogerica, koju na Facebooku i Instagramu prati više od pola milijuna ljudi, dok je Vučković učiteljica razredne nastave i engleskog jezika u zagrebačkoj OŠ bana Josipa Jelačića. Pokrenula je izvannastavnu aktivnost „Vježbaonica sreće” te s učenicima u raznim aktivnostima radi na vještinama koje im pomažu da se osjećaju zadovoljnije i na jačanju kompetencija emocionalne inteligencije.

– Danas previše vremena i energije ulažemo u obrazovne temelje dječjega razvoja umjesto da djeci dopustimo da istražuju sebe i svoju okolinu. Igranje je dragocjeno iskustvo isprobavanja koje djeci nudi neograničene mogućnosti stvaranja i izražavanja beskonačnosti njihove mašte. Da bismo odgajali sretnu djecu, moramo razmatrati djetetov fizički, kognitivni, emocionalni i društveni razvoj. U ovoj sam knjizi htjela pokazati što je najbitnije u odgajanju djece koja će izrasti u sretne osobe, a odgovor je upravo  – igra, poručila je autorica.

Oni koji su knjigu „Igra na danski način” već pročitali složili su se s time da je riječ o iznimno praktičnom savjetniku za roditelje i odgojitelje kako igru učiniti dijelom svakodnevnice unutar obitelji, vrtića i škola. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine |  B. Nađ ]

Vezani članci
Školski portal: Zašto bi učenje trebalo više nalikovati na igru

Zašto bi učenje trebalo više nalikovati na igru

…intelektualne rock zvijezde. U ono su vrijeme otvoreni online tečajevi bili…

Školski portal: Balkon koji mami uzdahe

Balkon koji mami uzdahe

Balkončić od četiri kvadrata gleda na stadion Hrvatskog dragovoljca, park…

Školski portal: Školska knjiga predstavila udžbenike i digitalne sadržaje za primjenu kurikularne reforme

Školska knjiga predstavila udžbenike i digitalne sadržaje za primjenu kurikularne reforme

… ostala tiskana knjiga koja je upotpunjena digitaliziranim udžbenicima i dodatnim…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…