Zanimljivosti
OŠ KATARINA ZRINSKA, MEČENČANI
I ove godine obilježili Svjetski dan broja π
objavljeno: 1. travnja 2019.

Sve je bilo podređeno broju π. Bilo je tu raznih matematičko-likovnih uradaka, obrade statističkih podataka, fraktala, pečenja keksa u obliku simbola broja PI, izrada lanca od 300 decimala broja PI, zanimljive zagonetke Lov na broj PI… Svaki učenik, a i djelatnik škole trebao je naučiti određenih pet decimala, što je zabilježeno i kratkim videouratkom. Nakon završetka radionica snimljena je i milenijska fotografija u obliku simbola broja PI.

Nakon uspješno odrađenih radionica i zaslađivanja kePIma, slijedilo je sad već tradicionalno Međuškolsko natjecanje u izricanju decimala broja PI. Četvrtu je godinu zaredom naša škola domaćin učenicima iz okolnih škola. Natjecanju je pristupilo 17 najuspješnijih učenika iz šest okolnih škola, uključujući i učenike naše škole.

Uz učenike OŠ Katarina Zrinska iz Mečenčana, bili su tu i učenici iz OŠ Ivo Kozarčanin iz Hrvatske Dubice, OŠ Dvor, OŠ Sunja, OŠ Komarevo i OŠ Jabukovac.

Svrha natjecanja bilo je promicanje dobre suradnje između škola našeg okružja i približavanje matematike i prirodnih znanosti učenicima koji nisu nužno uspješni matematičari.

NAJBOLJI REZULTAT POSTIGLI SU:

               1. Niko MARIĆ, 782 decimale, OŠ Katarina Zrinska, Mečenčani

               2. Ružica MATANOVIĆ, 762 decimale, OŠ Katarina Zrinska, Mečenčani

               3. Antonela LUKŠIĆ, 284 decimale, OŠ Sunja.

Škola je nagradila najuspješnije učenike, dok je utješne nagrade svim sudionicima i njihovim mentorima osigurala izdavačka kuća Školska knjiga.

Na osobito zadovoljstvo svih sudionika, dogovoreno je ponovno odmjeravanje umnih snaga u izricanju decimala broja PI i sljedeće godine u našoj školi – maloj školi velikog srca i još većeg potencijala.

……………….

Ivana ANĐIĆ, učiteljica matematike | OŠ Katarina Zrinska iz Mečenčana