Nesvrstani
ZAGREB
Perpetuum Mobile i CARNet traže „putopise“ iz budućnosti
objavljeno: 13. travnja 2015.

Tvrtka Perpetuum Mobile i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organiziraju natječaj „Život u 2040.“ i pozivaju sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se prijave svojim „putopisom iz budućnosti“

Za sudjelovanje u natječaju, koji traje od 9. travnja do 3. svibnja, srednjoškolci trebaju organizirati skupinu od tri učenika i snimiti „putopis iz budućnosti“ u trajanju od maksimalno tri minute.

Potom ga trebaju objaviti na servisu YouTube te poslati poveznicu i popratne dokumente na e-mail adresu 2040@perpetuum.hr. Detaljnija pravila natječaja mogu se pročitati na stranici natječaja OVDJE.

 

„U 25 godina svašta se može promijeniti. Prije 25 godina samo su rijetki imali računalo, a mobilna telefonija još je bila u začecima. Danas je bez tih stvari nemoguće zamisliti život. Upravo zbog toga željeli smo potaknuti srednjoškolce da zamisle život u 2040. Hoćemo li voziti leteće automobile ili komunicirati putem holograma? Kako će izgledati život 2040. ovisi samo o njihovoj mašti“, istaknuo je Ivo Špigel, član uprave tvrtke Perpetuum Mobile.

 

Pristigle radove pregledat će i ocijeniti stručni žiri, a autori najbolje ocijenjenog rada biti će nagrađeni putem u Beč, na jednu od najatraktivnijih tehnoloških konferencija u svijetu – „Pioneers Festival“.

 

Ova atraktivna konferencija održava se 28. i 29. svibnja u povijesnom središtu dinastije Habsburg, dvorcu Hofburg. Fokusirana je na budućnost napredne tehnologije kao što su robotika, umjetna inteligencija, biotehnologija i istraživanje svemira.

 

Za učenike čiji radovi osvoje drugo odnosno treće mjesto, osigurane su utješne nagrade organizatora.
Natječaj organiziraju tvrtka Perpetuum Mobile i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet uz partnersku pomoć Microsofta i medijsko pokroviteljstvo časopisa BUG/Mreža.

 

„Pozivamo sve srednjoškolce da se uključe u natječaj i pokažu nam kako oni zamišljaju život za 25 godina. Tko zna, možda se neka od njihovih vizija i ostvari“, poručili su organizatori.